I onsdags var jeg sammen med en flok mad- og vinskribenter, journalister og andre madbloggere inviteret til en lækker frokost på Krogs Fiskerestaurant. Vi deltog i Aalborg Akvavit Akademi og blev indført i akvavittens verden med smagning af en række forskellige akvavitter. Og derudover havde Krogs køkkenchef Boris Buono snedigt nok og yderst delikat også tilføjet de akvavitter vi drak til hver enkelt ret i selve maden. Sjov og overraskende velsmagende idé – en vellykket food parring!
Vi lagde ud med en lille lækker sag bestående af rå torsk, Porse Snaps, estragonolie, fedtegrever og issalat, som er den grønne friske urt, I ser på billedet. En mild og venligt smagende ret og en god start på frokosten.
Som I kan se, skulle vi smage lidt af hvert til maden ved denne frokost. Og undervejs gjorde vi også et holdt, hvor vi smagte mere intenst på sagerne. Og jeg må sige, at hvor jeg før hen kun har været til dildsnaps og min mors egne smagssatte snaps (som eksempelvis den klitrosesnaps hun laver i Skagen), var der flere af disse akvavitter, jeg godt kunne lide. Så nu tror jeg endelig, at min far kan lokke mig til at smage lidt flere snapse- og akvavitvarianter til nogle af de frokoster, vi spiser i DK, når han og mor er hjemme fra Indien. Så der kan vi da tale om et snapset og akvavittet fremskridt.
Næste servering bestod af tre sildemadder, en kryddersild, karrysild og Nordguldsmarineret sild. Det var nogle dejlige små bidder, og jeg blev mindet om, hvor meget jeg elsker sild.
Tredje ret var lækre økologiske hvidvinsdampede muslinger serveret med små bitte tern af grøntsager, toppet med en cremet skum lavet af muslingesaften, fløde og Dild Akvavit og en fin grøn dildolie. Vi blev bedt om at spraye dild-essens på retten og dufte til den. Det var et sjovt, anderledes og ikke mindst friskt indslag i spisningen.
Hovedretten var ren velsmag. Sprødstegt saftig sandart med stegte svampe, svampepure smagt til med Aalborg Nordgul Akvavit, en skovbund af knaldgrøn løvstikkemos lavet på brød og smør, syltede løg og spæde nye ramsløg. Det var en af de retter, man aldrig ønsker at spise op, fordi man gerne vil blive ved med at tage endnu en mundfuld. Vi fik her en rav-essens, vi skulle spraye på maden. Der er nemlig også rav i Aalborg Nordgul Akvavitten.
Jeg har fået lov til at bringe opskriften på den skønne Bondegårds dessert, vi fik serveret til frokosten samt at lave en lille konkurrence, hvor 2 af jer kan vinde en Aalborg Jubilæums Akvavit (som I ser på ovenstående billede) samt akvavitglas. Jubilæums akvavitten skal bruges til at lave cremen, så jeg tænker, at det kunne være en sjov mulighed for jer at prøve at komme akvavit i det søde køkken. Jeg skal i hvert fald klart prøve det af selv, nu hvor jeg har smagt det og konstateret, at det var et hit.
I får opskriften først, og så fortæller jeg jer om deltaljerne for konkurrencen bagefter.
Bondegården
Jubilæumscreme med kamille-honningeis og tyttebær
Opskrift af Boris Buono, Krogs Fiskerestaurant
Creme (4 pers.)
75 g fløde
50 g æggeblommer
40 g brun farin
¼ vaniljestang
2 blade gelantine
Aalborg Jubilæums Akvavit
Syltede tyttebær
5 dl vand
Anretning
Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen om at vinde en flaske Aalborg Jubilæums Akvavit samt akvavitglas, skal I blot skrive en hilsen til mig i kommentarfeltet. Søndag aften trækker jeg lod blandt svarene og finder to vindere
Her til sidst må jeg lige vise jer dette finde billede af to søde Rasmus’er, som havde optur på efter en god frokost med akvavit, som blev sluttet af med kaffe og de fineste små kartoffelkager!