Quantcast
Channel: Madblogs.dk
Viewing all 81480 articles
Browse latest View live

Piskeriset på eventyr: Marts: Chokolade

$
0
0
Der er visse benspænd, jeg glæder mig ekstra meget til. Dette er en af dem. Jeg har længe tænkt på at lave et chokolade-benspænd, og nu skal det være! Der er flere gode grunde til at lægge dette benspænd i … Læs resten →

Råvarecirkus: Hjemmelavet oksefond

$
0
0
Det er ikke nogen skam at proppe en maggi-terning i sin gryderet i ny og næ, men det er nu en anden fornøjelse at spise mad, der er tilberedt med rigtig fond. Kommer du tilfældigvis forbi en slagter, kan du gøre det til en vane at købe nogle okseben med hjem. Hvis du har en [&hellip

Noget om Mad: GLAD FOR MÆLK - SÅ SE HER

$
0
0
Prisen på mælk er overalt i verden eksplosivt stigende. Årsagen er Kinas fordobling af importerede mejerivarer.
 

Den voksende middelklassen i Kina indkøber stadig større mængder af importerede mejerivarer. Samtidig opbygger kineserne større lagre af mælkepulver.

Danskerne mærker i høj grad kinesernes umættelige hang til importerede mejerivarer. Ca. 14 % er mælken steget det seneste år. Den højeste pris nogensinde.
 

I øjeblikket kan 1 liter langtidsholdbar mælk sælges til kineserne af danske producenter for 25 kroner literen.

Kilde : Jyllands-Posten

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Sundt og lækkert: Agurk-mynte sauce

$
0
0
Perfekt til Tikka Chicken Masala som vi fik forleden.



Agurk-mynte sauce:
1 håndfuld frisk mynte
1,5 drænet yoghurt
½ agurk
1 tsk. groft salt
0,5 tsk. stødt spidskommen

Skær agurken i skiver og kom alle ingredienserne i en skål. Blend og smag til med salt.
Serveres kold.


F R U T T I T E K E T: FRUTTITEKET - ANMELDER: Weber Grill Restaurant, Chicago IL

$
0
0

ADRESSE:
Weber Grill Restaurant
539 N State St. Chicago, IL 60654, USA
http://www.webergrillrestaurant.com/index.html

FORORD:
Vi har været på grilleriet i Aalborg nogle måneder før turen gik til Chicago. På grilleriet hørte vi at hovedsædet lå i Chicago, hvor man også havde en restaurant. Derfor skulle det selvfølgelig prøves!
Samme dag, som vi skulle ud og spise på Weber Grill Restaurant, bookede vi bord via deres hjemmeside, nemt og hurtigt og så skulle restauranten bare findes omkring 18:30-tiden. 

BETJENINGEN:
Welcome to the Weber Grill Restaurant, how can i help you, spurgte de. Der sad allerede en håndfuld gæster i "Smokey-joy"-baren og fik en aperitif. Her duftede af røg og båsene hvor man sad i små røde lædersofaer, var ganske godt fyldt op på en mandag. Godt vi bestilte bord!
Vi blev placeret i en bås den første serverings-pige. Pladsen var ud til vinduet hvor massiv trafik kørte forbi. Kort efter kom der endnu en pige, som fortalte om dagens specialiteter, lidt info omkring menukortet. Det gik en anelse stærkt, men hun gav os nogle minutter til at bestemme os... 
Betjeningen kan man sjældent brokke sig over i USA, da der er service overalt; En til at byde velkommen, én til at vise dig din plads, én til at tage mod din bestilling og én til at komme med maden. Dog skal det siges, at når vedkommende har stået og fortalt dagens "specials" mange gange, bliver det en anelse mekanisk og monotomt. Det giver dog ikke anledning til at trække ned, da informationerne var ganske brugbare. Og alt i alt var alle søde og hjælpsomme! 

MADEN:
Når man sidder med næsen i et menukort fyldt til bristepunktet med gode sager, kan det virkelig være svært at beslutte sig. At man så kan kigge direkte ind på kokkene, som griller i vilden sky, bliver tvivlen om hvad man skal sætte tænderne i, forstærket!
Da mulighederne er mange, ender det med at vi begge tager en BBQ-Combo menu. Her har man mulighed for at udvælge 2 forskellige slags kød fra deres "Backyard Barbecue"-menu. Det var den eneste måde, vi kunne få lidt forskellige ting fra det fantastiske menukort. Dertil var der frit valg af tilbehør såsom mac'n'cheese, coleslaw, kartoffelmos osv...
Den ene af os fik kylling og spareribs, den anden pulled pork og spareribs. Dertil var der på den ene tallerken deres yderst unikke mashed potatoes og en grillet majskolbe. Alt var så gennemført smagfuldt og velkrydret, at man må tage hatten af for de marinader- og krydderisammensætninger, som her er opfundet. 
Alle ens sanser bliver stimuleret; Her er en duft (og smag) af røg, uden at være kvalmende. Man har sørget for at der er en smule sødt, surt, bittert, salt samt umami. 
Man kan grine af amerikansk grillmad og at det indeholder meget ketchup samt sukkerholdige produkter, men alt andet lige, er det med til at tilfredsstille hele ens tunge.
Til maden fik vi dog ikke øl eller vin, men en helt klassisk LEMONADE, som vi også må sige, faktisk er en af de bedste vi nogensinde har smagt.
Vi har heller ikke helt fanget hvad de havde gjort ved en kartoffelmos, for at den blev så god, men den hemmelighed, fanger vi måske en dag. Alt i alt må man konkludere, at hvis man kan få en kartoffelmos til at blive unik og noget man husker fra en restaurant, man har besøgt. Så har man ramt noget rigtig!

OPLEVELSEN:
Omgivelserne bestod i stor stil af Weber-produkter. Hegnet på fortovs-restauranten udenfor bestod af grill-riste. Varmelamperne hos kokkene var låg fra en Weber-grill - ja der var faktisk 15 på række. Der var tænkt på alt for at skaffe nogle hyggelige, lækre omgivelser. Dejlige bløde sæder, meget plads, god betjening og en unik smagsoplevelse, som vi vurderer som et af de bedste steder vi har besøgt hos vore amerikanske venner. 
Vi vil i hvert fald til enhver tid anbefale stedet - også selvom man ikke er Weber-nørd. For det har intet med oplevelsen at gøre. 

FRUTTI'ER (1 - 6):


FIND OS PÅ FACEBOOK OG FÅ NYE OPSKRIFTER DIREKTE SOM STATUSOPDATERING: 
KLIK PÅ LINKET OG "SYNES GODT OM" : FACEBOOK

Spisestuen: Skildpaddeis

$
0
0

Skildpaddeis is a post from: Spisestuen

Skildpaddeis is a post from: Spisestuen Jeg elsker skildpadder. Det må være min last ud i syndernes verden og til min fødselsdag i går fik vi skildpaddeis. Lækker og blød is, der smager helt fantastisk – hvis man kan lide skildpadder Jeg havde overvejet at bruge halv mælk og halv fløde, men på den anden […]

MissFirelake: Bountybarer med kokossukker

$
0
0
Jeg kan ikke tage æren for disse herligheder. Hverken er jeg kommet på opskriften eller rent faktisk fulgt den. Men efter at have spist i omegnen af 23-25 barer hos min rare svigermor, er jeg blevet mere end overbevist om, at jeg i aller nærmeste fremtid skal give mig i kast med Jane Faerbers (Madbanditten) […]

Hjemme hos Xenia: Februar 2014 ? status

$
0
0
Når nu jeg i sidste statusindlæg var så usmart at lave en eller anden uskreven regel om, at de her statusindlæg skal indeholde selfies, må jeg hellere fortsætte ad den vej. Selv om det nu ellers jo ikke lige er min yndlingsting! Men så er det vel så også en udfordring i sig selv! Og […]

Himmelske kager: Vinderen af Give-away (bog)

$
0
0
Så blev det lørdag og vinderen er nu udtrukket vha Random tæller.


Vinderen er nr. 49:


Tillykke Emilie. Send din adresse til mig på himmelske.kager@yahoo.com og jeg sender bogen til dig.

Madsymfonien: Is-sandwich med solbæris

$
0
0
Nogle gange trænger man simpelthen til lækker hjemmelav […]

Trines Oppskrifter: Flate boller med ris og kærnemælk

$
0
0

Slike boller som dette er nok det vi spiser mest av i hverdagen - rørt sammen med det vi nå hadde i kjøleskapet. Og i kjøleskapet denne gangen var det itt agurkris samt en sjatt kærnemælk vi gjerne ville ha brukt opp!
Resultatet var noen VELDIG fuktige boller, men godt smakte de altså!


For rundt 10 boller trenger du:

3 dl kokt ris
2 dl kærnemælk / surmelk
Litt salt
5 dl hvetemel
1/2 pakke gjær
1 dl havregryn
1 dl vann

Bland alle ingrediensene godt sammen, og la deigen heve til den når dobbel størrelse. Den vil være veldig klissete.
Bruk et par skjeer til å forme noen "klumper" på en bakeplate, og la den så etterheve i rundt 15 minutter.
Stekes ved 200 grader i rundt 10 minutter, men følg med underveis.

Lise på SU: Kartoffel og fennikel gratin

$
0
0

Sådan så resten af valentinsmenuen ud, nemlig ribeye fra slagteren, halvbagte tomater og en lækker gratin med masser af smag og lidt mere sundhed end den gængse version. Der skulle jo være plads til chokolade fondant også! Også med en god flaske rød, så var det en rigtig skøn aften. Fennikel passer bare så godt sammen med estragon! Jeg hældte lidt mælk ved, men dont do, det stivnede ikke, så den trækker jeg lige ud af opskriften og tilføjer mere madfløde/creme fine. Og OMG hvor er mit liv mht flødekartofler/grativ/etc blevet så meget nemmere med et mandolin jern. Det er jo så nemt at få fine ensartede skiver af alt; løg, kål, agurk, kartofler etc. Også er den perfekt til squashpasta! Vores er fra cook and baker og virkelig anbefalelsesværdig t(og nej jeg tjener intet på dette, elsker bare den tingest!)

Kartoffel og fenikkelgratin
3 pers

Ingredienser
4-5 mellemstore kartofler (2 bagekartofler)
1 fennikel
1 stort løg
2 fedt presset hvidløg
1 spsk tørret estragon
Salt, peber
3 spsk friskrevet parmesan (kan udelades)
3,5 dl cremefine/madlavningsfløde/fløde

Tænd ovnen på 20 grader. Smør en form på ca 20x30cm. Skær kartofler i 3-4 mm skiver og løg og fennikel lidt tyndere. Læg de grønne sager i lag med hvidløg, estragon, salt og peber. Når du er ved vejs ende drysses toppen med parmesan og overhældes med den valgte væske. Bag gratinen i 40-45 minutter til det hele er gennembagt og gyldent på toppen. 

Lise

Spisestuen: Kuvertbrød med hvidløg, persille og parmesan

$
0
0

Kuvertbrød med hvidløg, persille og parmesan is a post from: Spisestuen

Kuvertbrød med hvidløg, persille og parmesan is a post from: Spisestuen Jeg har lavet det som ét stort brød, og det kan lige så fint brækkes fra hinanden. De små stykker brød er vendt i smeltet smør, persille og hvidløg, og så er der drysset gavmildt med parmesan i mellem og ovenpå. Det er et […]

Mine Ord: Hundenes fødselsdag 2014

$
0
0


Sådan ca. sådan her så billedet ud til invitationen til dette års hundefødselsdag. Hele hundefamilien og en bamse, der i dette tilfælde minder om den der onkel som alle familier har.

Du kan læse om 2012 begivenheden her. Sidste år endte vi med at holde hundebryllup for Simba og Molly, så i år var det kombineret bryllupsdag og fødselsdag. 

Anyway... Ingen fødselsdag uden lagkage.. Eller som det hed sig i år ... Lagkager.. flertal :) For at gøre en lang historie kort så fik jeg leveret en særlig kage fra Riga, da sønnen kom hjem fra sin nytårstur. 

Sådan ser denne fantastiske kage ud. Jeg kan ikke helt læse navnet så fra nu af hedder denne kage en Staburadze-kage. Den består af marengs, hele hasselnødder, rice krispies (dem glemte jeg desværre) og chokolade ganache i rigelige mængder :)

Da jeg har skrevet om lagkager på andre steder i denne blog så vil jeg i dette indlæg nøjes med opskriften på 
"Staburadze-kagen" (glutenfri)

Marengsbunde: Du skal bruge 3 i alt. 
Jeg benyttede mig af denne opskrift gange 2 så du får lige opskriften som jeg lavede den. 
BEMÆRK: Det fylder godt i røreskålen!

Bunde:
8 æggehvider
2 tsk. klar eddike
500 gr. sukker

Chokoladeganache
400 gr. mørk chokolade
4 dl. fløde.

3 håndfulde hele hasselnødder
3 håndfulde rice krispies (som jeg glemte)

Fremgangsmåde: 
  • Hak chokoladen fint og bring fløden i kog. Når fløden koger tages den af varmen og det finthakkede chokolade røres i, indtil du har en ensartet masse. 
  • Ganachen køles af i køleskab eller fryser, men HUSK at lægge husholdningsfilm over. og det skal HELT ned og ligge på overfladen for ellers dannes der skorpe. 
  • Pisk æggehvider, eddike og sukker godt og grundigt til det bliver helt stift. 
  • Tag bunden af din springform og tegn en cirkel på 3 stykker bagepapir, der ligger på hver sin bageplade. 
  • Fordel nu 1/3-del af marengs'en på hver cirkel. 
  • Når du har tre cirkler (hellere for store end for små, da du skærer dem cirkelrunde når de er bagt) trykkes en håndfuld hele hasselnødder og en håndfuld rice krispies ned i marengs'en.
  • Bag herefter bundene enkeltvis i ovnen ved 150 grader til de er let gyldne (jeg mener de fik ca. 50-60 minutter, men prøv dig frem)
  • Når de er bagt og kølet af, lægger du bunden af din springform ovenpå dem og skærer langs kanten med en skarp kniv. Resultatet bliver 3 cirkelrunde marengsbunde med hele hasselnødder og rice krispies i. 
Når du skal samle kagen skal du bruge din springform, samt en 10 liters frysepose der er skåret op i bunden og den ene side. Læg nu fryseposen i springformen og læg forsigtigt den første marengsbund i. Smør et godt lag chokoladeganache på den. Gentag processen med de næste to bunde. Til sidst kan du vende kagen ud på et skærebræt og smøre kagen ind i MERE chokoladeganache. Jeg toppede min kage med kakaopulver, men jeg tror også finthakkede nødder vil gøre sig godt :)



Som du kan se er kagerne jo NÆSTEN ens :) Jeg har ikke set denne slags kage her i lille Danmark før. Har du? Og hvis du har kan du jo passende fortælle mig hvad den hedder på dansk :)

Christian W. Jensen

En verden af smag!: Karamelsnitter med Chokolade

$
0
0




Jeg lavede denne lækkerbisken i forbindelse med et sammenskudsgilde med mine kolleger. Vi skulle alle have en ret med til et fælles frokostbord, og da vi var en hel del valgte jeg at tage kage med til kaffen hen på eftermiddagen i stedet. 

"Kagen" er i bund og grund en let og sprød tærtebund, et meget tykt lag fast karamel og chokolade på toppen. Kan det være mere simpelt? 


Karamelsnitter med Chokolade, 12 stk.


Ingredienser:

Bund:
120 g. smør
160 g. mel
50 g. rørsukker

Karamel:
200 g. smør
120 g. rørsukker
1 spsk. sirup
1 dåse kondenceret mælk

150 g. lys chokolade

Fremgangsmåde:

1. Bland mel og rørsukker og smuldr smørret deri. Saml dejen uden at ælte for meget og pres den ned i en firkantet bageform 15 x 20 cm. beklædt med bagepapir. 

2. Bag bunden 25 min ved 175 grader og lad den køle lidt af. Tag den ud af formen og lad den køle lidt mere på køkkenbordet inden den lægges tilbage i formen (bagepapiret skal blive på).

3. Bland smør, rørsukker, sirup og kondenceret mælk i en gryde og varm det langsomt op under omrøring til smørret er smeltet og sukkeret er smeltet.

4. Bring i kog og kog 10  min til massen er ret tyk. Rør jævnligt. 

5. Fordel karamellen over bunden og sæt i køleskabet 2-3 timer.

6. Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over karamellen. Sæt i køleskabet endnu en time.

7. Skær i snitter med en skarp kniv og server. 




Louises Madblog: Fastelavnsboller med remonce

$
0
0

Fastelavnsboller med remonce

Nu er fastelavn lige om rundt om hjørnet, helt præcist er det i morgen den 2. marts. Fastelavn ligger ret sent i år, så jeg har faktisk allerede nået at få fastelavnsboller hele to gange i år. Men jeg blev da også nødt til lige selv at bage årets fastelavnsboller. Min søde kollega har flere […]

The post Fastelavnsboller med remonce appeared first on Louises Madblog.

a la Bitten: De bedste restaurant besøg i 2013

$
0
0
Så er 2013 slut, og jeg vil nu give et bud på de bedste restaurant oplevelser, vi har haft, i løbet af 2013.

Jeg vil inddele i tre kategorier :
***
3 stjerner for den formidable og perfekte total oplevelse.
**
2 stjerner er stadig fantastisk, men der blev begået nogle fejl, og/eller der var nogle fejlskud i menuen.
*
1 stjerne er stadig rigtigt godt, men oplevelsen var stadig lang fra perfektion. Der blev begået nogle fejl, og/eller der var for mange fejlskud i menuen, og/eller måske var maden bare ikke helt så meget i vores smag.

Og året gav følgende:

***

Amass (København): Amass var klart årets favorit. Stedet er uformel og serverer himmelsk og robust mad. Selvom chef kokken oprindelig kommer fra Noma er dette en hel anden oplevelse. Vi elsker begge steder, men hvor der er andre fantastiske steder ala Noma, har jeg aldrig oplevet noget så unikt som Amass. Fortsætter den i samme stil, så bliver den ikke blot årets favorit men favoritten over alle.

Geranium (København): Min veninde Katrine og jeg havde en skøn aften på Geranium på trods af vejret :)

Noma (København): Noma er Noma - og alle kender til den nu om dage, så det er vist ikke nødvendig at sige mere om den.

**

Dinner (London): Jeg har aldrig været fan af due bryst, da det ofte bliver serveret ret råt, og det falder ikke rigtigt i min smag, eller måske skal jeg sige "faldt", for på dette Dinner besøg fik jeg en fantastisk due ret, så det kan åbenbart være godt, hvis det er lavet helt rigtigt. Og i dette tilfælde var det altså fantastisk.

Acquarello (San Francisco): Jeg fik en af de bedste fiskeretter (sværdfisk) nogensinde på Acquarello og også nogle skønne gnocchi.

AOC (København): Katrine og jeg havde en hyggelig aften på AOC med masser af god mad og drikke.

HKK (London): Vi fik nogle virkelig skønne og forfinede kinesiske retter på HKK.

Kock og Vin (Göteborg): Kock og Vin var vores bedste restaurant oplevelse på årets og mit første rejse til Göteborg. Stedet er klar i Michelin klasse, og vi vil gerne vende tilbage dertil, næste gang vi er i Göteborg.

Bhoga (Göteborg): Maden på Bhoga er simpel, moderne og smagfuld.

*

Aziza (San Francisco): Vi havde på ingen måder forventet at finde Michelin værdig mad på en Marokkansk restaurant. Det skulle bare prøves, og heldigvis viste det sig at være en fantastisk og hel unik mad oplevelse, jeg gerne prøver igen.

Benu (San Francisco): Benu er klart for dyr i forhold til, hvad man får serveret, samtidig er det bare så svær at finde en god asiatisk tasting menu, at de må få en stjerne.

Galvin at Windows (London): Jeg havde ikke forventet mig meget af dette sted, men faktisk fik jeg en af de bedste risotto'er, jeg nogensinde har fået på dette sted. Og det skulle ikke undre mig, at stedet kunne havde været bedre endnu - måske endda en kategori op, hvis det ikke bare havde været deres billige frokost menu, vi havde spist. Stedet har i øvrigt en fantastisk udsigt over London.

Kofoed (København): Jeg elsker enhver sted, der kan tage ingredienser, jeg normal ikke er så glad for, og alligevel give mig en skøn mad oplevelse. Kaffe er min absolut hade ingrediens, og jeg har flere gange måttet opgive en dessert fordi, at der viste sig at være kaffe i. Kofoed serverede den første kaffe dessert, jeg nogensinde har spist færdig - det skal de have ros for.

Pollen Street Social (London): Pollen Street Social er travl, larmende og uformel, men maden den var skøn. Og næste gang, vi er i London, vil vi enten besøge stedet igen eller prøve en af søster restauranterne.

Madoghave: Såning af frø udendøre

$
0
0
-grønt i drivhuset
Det er årets første forårsdag. Igår såede jeg for første gang i år frø udendørs. Det var dog ikke helt udendørs, det var ude i mit drivhus.
Jeg har ryddet op i det lille krydderurte bed i drivhuset. Urter er blevet klippet ned, gamle blade taget væk og nye frø er blevet sået. Det er ganske vist lidt tidligt. Men i drivhuset er der ingen frost nu og der har kun været frost ganske få gange denne vinter. Derfor prøver jeg med en tidlig såning af forskellige krydderurter. Jeg har også sået spinat, det plejer at være en hårdfør plante.

Purløg, hvidløgstoppe, timian, rosmarin og mynte
Der er en smule grønt i drivhuset, for purløgene er allerede kommet op og jeg har klippet af den. Derudover er der hvidløgstoppe, timian, rosmarin og mynte.
Purløg kan man toppe en omelet eller æggekage med. Jeg klippede også lidt i en risotto sammen med hvidløgstoppe. Det fungerede godt, men selvfølgelig skal hvidløgstoppe have længere end purløg.
Mynten kan fint anvendes som topping på en appelsinsalat eller i en myntete.
Det er første gang jeg har en rosmarin som har overlevet vinteren i drivhuset, det er et bevis på den milde vinter.

De første urter udendørs
Oregano i stenbedet
Haven udendørs er også så smut ved at vågne. Oreganoen er begyndt at sætte blade og det er Sankt Hans urten også. Sankt Hans urt er bedst kendt for dens rødbrune skærmblomster i september. Men dens nye skud kan også anvendes i madlavning f.eks. i salater. Den er sprød som en sukkerært og har en mild og lidt bitter smag. Jeg anvendte nogle af de nye oreganoskud i en kødsovs igår.

God fornøjelse med forårsprojekterne, der er nok at gå i gang med.

Eva-Andrea

Alice's kager: Clementinkage

$
0
0
En dejlig frisk kage. 




Ingredienser:
375 g cementinerne 
6 æg
250 g mel (kan udskiftes med fx mandelmel)
1 tsk bagepulver 

Kom cementinerne i en gryde med vand.
Kog cementinerne i 1,5-2 timer. 
Hæld vandet fra af afkøl celementinerne.
Halvere clementinerne og fjern kernerne. 
Blend clementinerne.
Kom æg, sukker og mel i foodprocessoren. 
Kom dejen i en smurt form og bag kagen i en 190 grader forvarmet ovnen i 30-50 minutter

Alice's kager: Cheese cake med græsk yoghurt

$
0
0



Bund:
4 dl nødder (jeg brugte hasselnødder)
10-15 stenfrie dadler
1 tsk groft salt

Fyld:
4 blade husblas
Saften af 2 citroner
4 dl græsk yoghurt 
425 g kokosmælk
1 dl honning 
2 spsk vanilje sukker
1/2 groft salt

Hindbærgele: 
4 dl hindbær (man kan også bruge andre frugter, både friske og frosne)
Saft af 1 citron
1 spsk honning
4 blade husblas


Bund:Kom nødderne i en foodprocesser og hak dem fikt.
Kom resten af ingredienserne i foodprocessern og kør indtil det hænger samen.
Pres nøddeblandingen i bunden af en springform.

Fyld: Udblød husblassen i koldt vand i 8 minutter.
Rør græsk yoghurt, kokosmælk og vanilje sammen, smag evt til med vanilje sukker.
Knu vandet af husblassen og kom det i cirtonsaften.
Varm blandingen i microovnen til husblassen er smeltet, rør af og til.
Rør citronsaften i yoghurt blandingen. 
Hæld fyldet oven på nøddebunden. 
Kom cheese caken i køleskabet natten over.

Hindbærgele: Udblød husblassen i koldt vand i 8 minutter. 
Kom hindbær,citronsaft og honning i en gryde.
Når blandingen begynder at tykne blendes den. 
Knu vandet af husblassen og kom det i hinbærblandingen. 
Hæld hindbærgelen over cheesecaken. 
Kom cheesecaken i køleskabet i minimum 1 time. 

Viewing all 81480 articles
Browse latest View live