Quantcast
Channel: Madblogs.dk
Viewing all 81480 articles
Browse latest View live

Kitchen of Kiki: Apple cake with raisins and almonds

$
0
0

This is a very juicy and great tasting apple cake coming from the use of Muscovado sugar, cinnamon and grated apples. I have located the recipe in the magazine "Countryliv" (issue 01/2014). I have made no changes at all to it.

Depending on the size of the tray form, the baking time needs to be adjusted. Instead of the 30 minutes baking time, the cake, which I baked needed 45 minutes, so you really needs to check the consistency of the cake during the baking.

Apple cake with raisins and almonds:
  • 3 eggs
  • 150 g dark Muscovado sugar
  • 125 g butter - soft
  • 185 g (cake) wheat flour
  • 2 teaspoons baking powder
  • 2 teaspoons cinnamon.
  • 4 small apples - roughly grated
  • 100 g raisins
  • 1 tablespoon (cake) wheat flour
  • 40 g almond splits

  1. Heat the (conventional) oven to 175'C
  2. Whip egg and sugar together using an electrical whipper.
  3. Add in the soft butter and whip again.
  4. Add flour, baking powder and cinnamon in the dough and whip everything together.
  5. Stir in the grates apples.
  6. Mix the raisins and tablespoon of flour together. Add the raisin into the dough as well. By mixing the raisins with some flour, it is ensured, that the raisins will be remain everywhere in the cake dough instead of dropping to the bottom of the cake during baking.
  7. Cover a baking tray with baking paper. Pour the dough into the baking tray.
  8. Covered the surface of the cake with almonds.
  9. Bake the cake at 175'C for 30-45 minutes on the second lowest shelf.
  10. Check the cake is baked, before removing it from the oven.
  11. Let the cake cold down in the baking tray.
  12. Cut the cake into squares, before serving it.

Foodgeek: Hjemmelavet sukkerfri rødkål

$
0
0
hjemmelavet-sukkerfri-roedkaal

Jeg er godt og grundigt i gang med at arbejde mig igennem tilbehør til kød i sundere udgaver. Denne gang er det klassisk hjemmelavet sukkerfri rødkål. Lige når det gælder rødkål er jeg ret konservativ. Ikke noget med kanel eller andre kraftigt smagende krydderier, men sukkeret er selvfølgelig erstattet med sukrin så der ikke er […]

The post Hjemmelavet sukkerfri rødkål appeared first on Foodgeek.

Hanehale: Rabarber-negroniI denne uge er det Negroni Week - en event, hvor...

$
0
0


Rabarber-negroni
I denne uge er det Negroni Week - en event, hvor især amerikanske barer donerer en del af fortjenesten på de Negronier, de sælger i løbet af ugen til velgørende formål.

Samtidig er det en uge, hvor sociale medier og sprutblogs fra hele verden løber fuld af Negroni-variationer og -anprisninger.

Så meget, som jeg holder af originale, så var en kollega og jeg ganske enige om i går morges, at der skal en uprøvet variation til at skyde Pinsen i gang. Ret hurtigt faldt jeg over en Rabarber-negroni og eftersom de røde stilke er øjeblikkets favorit for mig, var jeg ikke i tvivl om, at den skulle det være.

En nærmere blik på opskriften afslørede, at den ikke indholdt nogle former for hjemmebakset rabarbermix, men derimod den italienske rabarber-bitter Zucca.

Og det betød en udflugt til Supermarco i Sydhavnen. Den fantastiske lagerhal der simpelthen er en lille god Italien parallelforskudt flere hundrede kilometer nordpå.

Og nu jeg var på shopping, blev hjemmebaren også suppleret med Strega, amaretto og Maraschino.

Og så var det bare at få prøvesmagt Zucca?en vel hjemme i cocktailkøkkenet. Der er tale om en mørkt farvet amaro, med et svagt rødligt skær, som smager både indviklet og jordnært. Men langtfra som den Campari, den erstatter i rabarber-Negroni?en. Campari i er voldsomt mere mere bitter og medicinsk.

Jeg valgte at følge målestoksforholdet mellem de tre ingredienser fra det blogindlæg, hvor jeg havde opdage eksistensen af rabarber-Negroni, så derfor ser opskriften således ud:

  • 4 cl gin - jeg brugte Tanqueray
  • 3 cl rød vermouth - jeg brugte Martini Rosso
  • 2 cl Zucca

Alt blev målt op i et lavt glas over en stor cocktail. Derefter rørte jeg cocktailen kold og skar et stykke citronskal henover.

Der er tale om en meget appetitvækkende cocktail, som smager hen i retning af japansk miso eller flydende bouillonterninger. Ret godt.

Lars Napoles Madblog: Lapin sauté à la lyonnaise

$
0
0
Med kraftig inspiration fra Paul Bocuse lykkedes det mig i går, at lave en lækker kanin som i Lyon. Til 4 personer: 1,3kg kanin, bouquet garni (persille, timian og 1 laurbærblad), 500g finthakkede, flåede tomater, 250g markchampignon, delt i kvarte, 1 glas hvidvin, salt, friskkværnet sort peber, 7 spiseskefulde olivenolie, 4 finthakkede skalotteløg, 2 fed […]

Frøken Andersens madglade side: kylling og broccoli i karrysovs

$
0
0
Har lånt en kogebog der hedder "Hey - hvad skal vi spise" af Julie Hey. Der er mange opskrifter som jeg har markeret som spændende. Har prøvet et par stykker. I dag var det en opskrift som i bogen hedder Broccoli i karrysovs. Her er den som jeg lavede den.

2 personer:
200 g inderfilet
200 g pasta
1/2 broccoli
1 1/2-2 dl creme fine 7 % eller anden mager flødevariant/-erstatning
1 skalotteløg
1/2 fed hvidløg
Lidt oliemargarine
1-2 spsk karry afhængigt af styrke
1-2 dl vand/ bouillon
Salt og peber
Lidt frisk chili rød
Lidt små tomater i både

Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Rist på panden i fedtstoffet.



Skub løget til den ene side og kom kyllingen på panden og brun. Hæld vand på panden. Så det når ca. Halvt op af kyllingen og lad kyllingen simre i lagen i 5 min på hver side. Tag kyllingen op, men gem skyen/lagen på panden.
Kog pastaen i saltet vand - se på pakken for kogetid.

Skær den rensede broccoli i buketter og læg dem i et dørslag. Når pastaen er kogt hældes pasta og kogevand ned over broccolien. Del kyllingen i mindre stykker.

Kom fløde og karry ned til kyllingelagen og kog den ind. Smag til med salt og peber. Vend pasta, kyling og broccoli ned i sovsen.



Ved servering kan der tilføjes tomat i små både og chili. (Dette var ikke en del af den originale opskrift).





Ficus Fructus: Mini Luksus Burger

$
0
0
Det er skønt endelig at kunne bruge løs af de skønne hjemmedyrkede urter og salater som står så flot i altankrukkerne og i vindueskarmen. Her har jeg givet bøffen karakter med rosmarin, timian og oregano og desuden ladet bredbladet persille og dild indgå som en del af salaten. For mig er den en luksus udgave på grund af alle de skønt-duftende urter.


  • 125 g hakket oksekød pr bøf
  • Frisk rosmarin, timian og oregano
  • Hvidløgspeber
  • Persille og dild
  • Grøn salat
  • Valgfri fyld
    • Tomat
    • Agurk
    • Peberfrugt
  • Dressing
  • Hjemmebagte boller
Rosmarin, timian og oregano hakkes fint og kommes i en skål sammen med hvidløgspeber, salt og friskkværnet sort peber. Det hakkede fars kommes i og med klør frem samles urter og kød. Kødet formes til en 1 cm tyk bøf som steges på en varm pande indtil den er stegt men stadig er saftig. I mens varmes hjemmebagte boller i ovnen. Burgeren samles med ens personlige favorit fyld - her har jeg brugt en dressing lavet på yoghurt naturel, hvidløg, persille og citron og desuden fyldt med skivede tomater, agurker og peberfrugt. Dild og persille har jeg brugt som en del af salaten sammen med min aspargessalat fra altankassen. 

Jensens Madblog : Mariager Saltcenter ? Mad for Alle

$
0
0
Så er jeg hjemme igen, efter en forrygende tur til Mariager Saltcenter. Det er et dejligt sted at komme, og man bliver virkelig forkælet der. Men nu skulle jeg jo også lave noget, og efter bilen var pakket ud, gik jeg igang med at lave de første frikadeller. Og heldigvis, for kl. 12 præcis begyndte gæsterne at strømme ind i teltene. Ja de stod faktisk i kø udenfor inden klokken var 12. Så du kan næsten regne ud, at der ikke var meget tid til fotografering. Ja faktisk slet ikke. Jeg nåede endda ikke engang rundt og se de andre udstillere, men kan så smage nogen af deres produkter, fra den pose, som jeg fik af Saltcenteret for at være med. Glæder jeg mig meget til. Her er så et lille mix af de billeder jeg fik. Vejret var fantastisk og solen skinnede så flot, så det var varmt at stå ved gasblusset. Men med røde kinder, og sved på panden, vendte jeg frikadeller på stegepanden, og de var væk lige så hurtigt som jeg fik dem lavet. Hold op hvor folk elsker smagsprøver. Men der var også mange der kommenterede og spurgte, så der kom også mange gode snakke […]

Chocolat: Chokoladetrøffelkage med knas

$
0
0
Intet slår chokoladekager med knas. Jeg elsker især karamelliserede nødder og drysser dem gerne på is og mousser, gemmer dem i kager og tærter, blander dem i min smoothie om morgen (ja!) og spiser dem som snacks, når den søde sult dukker op. Her har jeg ristet, afskallet og karamelliseret en håndfuld hasselnødder og gemt dem […]

Signes Mad: Snaskekage med kaffe

$
0
0
Rigtig mange kager skal stå og sætte sig inden de fortæres. En del chokoladekager skal ovenikøbet stå til næste dag! Ind imellem kan man bare ikke vente på den slags – og så er det altså rart med en kage, … Læs resten →

Frøken Andersens madglade side: Skinkemuffins (og pølsemuffins)

$
0
0
Så kom der et IDEnyt - tror det var majnummeret, hvor der var en opskrift på Skinkemuffins som kunne laves på grillen/gasgrillen. De så lækre ud, men tænkte nu mere på at lave dem i ovnen. Desværre var de meget meget usunde. Ost, smør og fløde var gode ingredienser. Da jeg ikke har tænkt dem som en forret, men som en hurtig morgenmad/frokost/mellemmåltid, så gik jeg straks i gang med at kigge på hvordan jeg kunne gøre dem sundere.


Fandt frem til, at jeg ville lave dem uden smør og fløde, og i stedet bruge skyr som erstatning.


De er meget nemme at lave, det hele skal bare røres sammen og så op i muffinsforme og direkte i ovnen. Nemmere kan det næsten ikke være.


Her er opskriften som jeg lavede den - giver 12 muffins i min form.
150 g hvedemel
100 g rugmel
300 g skinke i tern eller faste strimler
150 g emmentaler (eller anden ost med smag) i denne portion var det ca. halvdelen der var emmentaler, og resten var en blanding af gouda og mozzarella.
1 spsk. purløg hakket
1 spsk. mild sennep
3 æg
2 1/4 dl. skyr
1 knsp salt
kværnet peber


Bland alle ingredienserne i en skål - smør silikoneformen eller skyl den i koldt vand (alt efter hvad der stod i vejledningen til formen). Fyld blandingen i formen - må kun fyldes 3/4.




Bag i ovnen ved 200 g i ca. 20 min.


Har siden lavet dem med pølsestykker (250 g) i stedet for skinke, løg i stedet for purløg, og tomatpuré i stedet for sennep. De blev også rigtig gode.

Hende den lille lyshårede: Doiley-dug

$
0
0

Jeg har syntes at kreaprojekterne har haltet bagud her på det sidste – og jeg har mange mange mange liggende endnu, men det er jo altid rart at have mange ideer og ting at tage sig til. Nu er et af dem blevet færdig og der kan sættes kryds ved det – hvis altså jeg […]

The post Doiley-dug appeared first on Hende den lille lyshårede.

Noget i ovnen hos Bagenørden: Verdens Bedste Brød med grahamsmel

$
0
0
DSC_6538Nu er det vist på tide at jeg får sluttet sidste weekends lækre sommermenu af. Du har hørt om den lækre pastasalat og det saftige kalkunbryst . Menuen blev suppleret med et lækkert Verdens Bedste Brød. Det lækre brød skal du høre om i dag. Jeg har lavet Verdens bedste brød i mange varianter, her får du helt klassiske version - en samlet oversigt over alle mine Verdens Bedste Brød varianter finder du her Dagens variant er med grahamsmel og det blev et superlækkert brød, med lidt mere bid og lidt flere fibre. Hvorfor hedder det så Verdens Bedste Brød? Det får den sprødeste skorpe. Det får den blødeste krumme. Brødet kan laves af den nemmeste og hurtigste dej. Brødet bages i støbejernsgryde med max. blus på dit komfur. Støbejernsgryden holder på fugten i brødet og giver den sprøde skorpe. Brødet spises med iskoldt smør og smager som….Verdens Bedste… Opskrift på Verdens Bedste Brød med grahamsmel: Du skal bruge: 5 dl. vand 10 gram gær 2 tsk salt 1 spsk honning 100 gram grahamsmel 400 gram hvedemel 1 dl. solsikkekerner. Sådan laver du Verdens Bedste Brød: Du skal starte 10-12 timer før brødet skal bages, gerne aftenen før, hvis du skal servere lækkert morgenbrød. Opblød gæren i koldt vand. Tilsæt salt og honning. Rør melet hurtigt i med ske. Stil nu dejen til hævning på køkkenbordet i 8-12 timer. Når brødet skal bages, så fyr ovnen op på 225 grader varmluft. Sæt din støbejernsgryde ind. Du kan bruge en støbejernsgryde fra le creuset eller fra Pyrolux. Vær obs på om plasticknoppen på din støbejernsgryde kan klare temperaturen. Jeg bruger en Pyroluxgryde og min “knop” har overlevet mange bagninger. Stil gryden ind i ovnen, til både ovn og gryde er gennemvarmet til 225 grader. Det er vigtigt, at gryden er rygende varm. Hæld nu solsikkekernerne i bunden af gryden. De gør det nemmere at fjerne brødet fra gryden efter endt bagetid. Hæld dejen i den varme gryde og sæt låget på. Bag brødet 25 minutter v. 225 grader. Tag låget af og bag yderligere 15 minutter. Tag brødet ud af ovnen. Lirk det evt. ud med en grydeske, hvis det ikke vil slippe. Lad brødet hvile 15 minutter, mindst, før du skærer det. Det er nu der kan duftes, snuses, og tjekkes “knase-prøve”: Tryk på brødet og hør knaselyden. Fantastisk sprød skorpe! Advarsel: Pas på fingre og arme når du fjerner grydelåg og løfter gryden ud af […]

Tante Sød: Sommersuppe på hvide øko asparges

$
0
0
Når de hvide asparges er i sæson, og de sælges ved utallige vejboder, så er det bare med at indtage dem i alle afskygninger. Der er visse retter, som jeg laver mindst én gang hvert år, og aspargessuppen her er en af dem:-) Simpelt og godt, selv om de hvide stængler ikke ligefrem er kaloriefattige i den her version!


Aspargessuppe med smørstegte brødcroutons 2-3 portioner
1 pose hvide asparges
2 skalotteløg
4-5 dl god grøntbouillon ? fx Hermabare
½-1 dl øko fløde 38%
Godt salt og friskkværnet peber
2-4 skiver landbrød
Lidt smør til at stege i
Skræl asparges, og skær i stykker. Finhak skalotteløg. Svits begge dele i lidt smør uden at det må tage farve. Tilsæt bouillon, lad simre 12-15 min. Blend med en stavblender. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber.

Skær brødet i tern, smelt smørret på en pande, og rist brødet heri ? pas på, det brænder nemt på. Server den varme suppe med lune smørstegte croutons og evt et dryp krydderolie som pynt.



På en regnfuld sommeraften som denne blir du glad for den her:-) Velbekomme

blondfood goes blondlife: Red Juice // Pure Goodness

$
0
0


Jeg har købt en juicer. Bum, så er det sagt. Jeg elsker den allerede højt og spår, at jeg jeg kommer til at bruge den hele sommeren (og vinteren!). Da jeg modtog den i foregårs, cyklede jeg fluks ud for at købe grøntsager; så mange, at de knap kunne være i min cykelkurv! I går morges gik det løs, og jeg pressede (eller; maskinen pressede for mig) lidt over en liter ren sundhed.

Til den røde juice brugte jeg....
Rødbeder, som er søde grundet dens naturlige sødestoffer. Denne er medvirkende til at give øjeblikkelig energi, så man ikke føler sig træt. Desuden er rødbeden medvirkende til at holde blodet sundt og rense ud grundet de mange antioxidanter, den indeholder. Ligeledes har den vist sig at være gavnlig, hvis man ønsker at sænke kolesterolniveauet. Endvidere hjælper den på produktionen af galde, som hjælper med at nedbryde fedt.
Gulerødder styrker hud og øjne. Juicen fra gulerødder virker beroligende for fordøjelseskanalen. Ligeledes siger man, at gulerødder er med til at forlænge den brune kulør, efter man har fået sol.
Agurk er medvirkende til at styrke nyre - og leverfunktionen, da den er rig på mineraler. Desuden hjælper den til at bevare en sund væskebalance, da den er rig på kalium.
Ingefær virker antiflammatorisk og hjælper på forkølelse. Ligeledes er den god mod gigt, herunder slidgigt, som jeg desværre i en alder af 25 lider af i mine ankler. Endvidere er den medvirkende til at forhindre blodpropper, den hjælper på fordøjelsen, behandler allergi, lindrer kvalme, migrænehovedpine, tandpine samt feber. Desuden hjælper ingefær på at reducere stress. Alt i alt må ingefær være min 'rod'; jeg lider af allergi; både nældefeber og laktoseintolerans, jeg er ofte stresset, har begyndende slidgigt i fodledene og er på p-piller. Derfor skal der ingefær i min juice, hver dag. Jeg er spændt på, hvor stor en forskel, jeg kommer til at føle i dagligdagen. På nuværende tidspunkt skal juicen prioriteres, således den kommer indenbords hver eneste dag - gerne en halv liter dagligt. Ligeledes er jeg spændt på at se, hvordan det kommer til at gå, når jeg ikke har læse - eller sommerferie længere ;-)

Til denne liter skal der bruges: 
  • 3 mellemstore rødbeder, vasket og evt. skrællet
  • 1/2 kg gulerødder, vasket, enderne skæres af
  • 2 store Jonagold æbler
  • 1/2 agurk, vasket
  • 1 limefrugt, skrællet/presset i tilhørende citruspresser
  • Ca. 4 cm frisk ingefær (min var ret rud og tyk), vasket
  • 5 stængler bladselleri, renset, enderne skæres af
Pres alle delene på din maskine, alt efter hvor meget den tager ad gangen. Hæld på en patentflaske og opbevar på køl. Jeg vil tro, at juicen kan holde sig en 3-4 dage i køleskab. 

Det er bare sundt: Gul uge fredag, Græskarsuppe, majsbrød og citronfromage

$
0
0

Butternutsquash-suppe (4 pers.) [inspiration Fjordrejen]
2 spsk. smør
½ bundt forårsløg
1 fed hvidløg 
1 Butternutsquash
6 dl kyllingefond
½ dl fløde

1 pk. kalkunbacon
10 paranødder

timian

  1. Skær bacon i mindre stykker og steg i lidt rapsolie.
  2. Grovhak nødderne og steg med bacon.
  3. Afkøl bacon-nødder på fedtsugende papir og finhak. 
  4. Skræl butternutsquash, fjern kernerne og skær i tern.
  5. Klar finthakket forårsløg og hvidløg i smør.
  6. Tilsæt græskartern og kyllingefond. Kog mør.
  7. Blend med fløde. Smag til med salt og peber.
  8. Server suppen med nødde-bacon, lidt timian samt nybagt majsbrød.

Majsbrød [opskrift fra Politiken]
200 g majsmel
75 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 æg
2 dl kærnemælk
2 dl majs
3 forårsløg, finthakket
175 g cheddar, revet

  1. Varm ovnen til 200 grader.
  2. Pisk æg og kærnemælk.
  3. Tilsæt mel og bagepulver og pisk grundigt.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  5. Bag i rugbrødsform 30 min.
  6. Lad den køle i formen først, inden den køler færdig! NEJ... man kan IKKE vende et brød ud med det samme, når der er FLYDENDE varm cheddarost indeni!

Citronfromage (8 pers.) [opskrift fra Anne]
4 æg (delt i hvider og blommer)
70 g sukker
6 g stevia (svarer til 60 g sukker)
saft fra 2 citroner & skal fra 1
4 blade husblas
½ dl fløde, pisket

  1. Pisk æggeblommer, sukker, stevia og citronskal.
  2. Udblød husblas i koldt vand 5 min., smelt over vandbad og mix med citronsaft.
  3. Pisk i æggeblommemassen og sæt på køl 10 min.
  4. Pisk æggehviderne stive med et rent piskeris.
  5. Pisk fløden stiv.
  6. Vend forsigtigt æggehvider og fløde i æggeblommemassen.
  7. Sæt på  køl et par timer. Her foretrækker vi at servere den med en kraftig chokoladebrownie.

Hverdag på Æblelunden: Medicinfri teenager med ADHD

$
0
0
Teenageren i familien, har siden 2004 fået medicin for hans ADHD. Diagnosen fik han som ganske lille, faktisk startede han udredning som 2 årig og fik diagnosen som 4 årig. Dengang som en af landets yngste med diagnose. Han har aldrig gået i en almindelig institution (børnehave) eller almindelig skole. I dagplejen havde han en trippel-plads, sådan at han talte for 3 børn.

Da han fik diagnosen som 4 årig blev vi anbefalet at han med det samme kom på medicin, dengang (i 2002) var der ikke mange erfaringer med medicin til så små børn, så det afslog vi. Teenagerens problem har altid været hans ekstreme uro og afledelighed, men vi fandt systemer som gjorde at hverdagen fungerede for os og for ham. Det var fandme nogle hårde år, men vi kendte jo "heldigvis" ikke til andet, så for os blev det normalt med et barn som f.eks. stak af, og derfor altid havde et skilt med navn og adresse klipset i bukserne, det blev også normalt at han skulle mades af den ene af os, mens den anden læste i en bog med ham, når han skulle sove, lå vi på skift med ham i sengen og holdt ham fast indtil han sov. Han fik børstebehandlinger 4 gange om dagen og skulle ligge og svinge i en hængekøje, han gik til handicapridning og impulsivitet var absolut no-go.

Vi - hans forældre havde lavet den aftale at medicin tidligst ville kunne komme på tale når han startede i skole og kun hvis det viste sig at han ville have svært ved indlæring. Hovedet på teenagerne har nemlig aldrig fejlet noget.

Han startede i skole i 2004 i det der dengang hed DAMP-klassen. 4 børn og altid min. 2 lærer. Det viste sig hurtigt at han jo overhovedet ikke kunne koncentrere sig om undervisning i bare nogle minutter ad gangen, så medicin var desværre en nødvendighed hvis han skulle have noget fagligt ud af hans skolegang. Jeg husker at vi fik at vide at det jo var det samme barn, bare roligere og at han ikke ville forandre sig. Det passede ikke, han blev et helt andet barn! Men han blev et roligt barn, der hurtigt lærte at både skrive og læse. Han kunne også selv falde i søvn, spise og lege med andre børn.

10 år er nu gået, først med Ritalin og siden Conserta. Teenageren er nu snart 16 år og skal i 9. klasse efter sommerferien. Han er rigtig dygtig i skolen, især til dansk, engelsk og samfundsfag. Han er også blevet en teenager med egne meninger og en af de ting han nu mener, er at han IKKE har brug for medicin længere. Så ved sidste kontrol hos børnelægen, blev det besluttet at det nu (forsøgsmæssigt) skulle være slut med medicin. Det er nu ca. 8 uger siden og det er bare gået SÅ godt! Så selvom han selvfølgelig stadig har diagnosen, ser det nu ud til at han kan klarer sig uden medicin. Han ved godt at det kræver at han selv ligger en dæmper, når tingene er ved at kører op i en spids og at det betyder at han skal bruge lidt ekstra kræfter på at koncentrer sig i timerne, men det er da også en billig pris for at slippe for medicin hver dag. 

Pyh.. det blev vist bloggens længste og mest personlige indlæg nogen sinde.

blondfood goes blondlife: Nyt Liv // Sommer

$
0
0

Av mit hjerte
Jeg har taget en beslutning: der skal være nyt liv på bloggen! Jeg har haft en efterhånden lang pause grundet forskellige omstændigheder; min søde mormor gik bort i starten af dette år, hvilket har fyldt meget i tankerne og efterladt et enormt savn. Hverdagen går som vanligt selvfølgelig videre; vi har det sjovt, vi hygger os, vi nyder tilværelsen, dog går der ikke en dag, hvor hun ikke er i mine tanker. Søde, elskede mormor.
Jeg har ligeledes været igennem et brud med min tidligere kæreste, hvilket ikke var sjovt, da det ikke foregik under de bedste omstændigheder. Trods det var vi dog til sidst enige om, at det var det rigtige at gøre. Det har som selvfølge medført nye vaner og nye tanker. Vi boede (meget) langt fra hinanden, hvilket i høj grad har været positivt i en situation som denne - bruddet har ikke været så hårdt, som jeg tror, det ville have været, havde vi boet nærmere hinanden. Det har dog alligevel været en tilvænning; en tilvænning til ikke at kunne dappe en tur til København, når jeg følte for det, en tilvænning til ikke at få min tidligere bopæls fiks og en tilvænning til at undvære et menneske, som man har haft kært og nært.

Nyt liv til både bloggen og jeg
Jeg er i mellemtiden flyttet; tættere på mit studie, tættere på veninder og længere væk fra andre skønne mennesker i mit liv. Jeg har skiftet mit ene fritidsjob ud med to nye og har endvidere formået at afholde projekt, skrive rapport og aflevere første eksamensopgave ud af to. Jeg sidder i skrivende stund og arbejder på den næste og pønser allerede på nye indlæg, nye opskrifter og nye vinkler på bloggen, som vil få nyt liv.
Dette nye liv til bloggen vil bestå i andet end kun madopskrifter. Misforstå mig ret: jeg elsker at lave mad, dog elsker jeg også mange andre ting - deriblandt kunst, litteratur, smukke urbane rum, hverdagens små finurligheder og livets mange overraskelser....

Nye kamera
Desuden har jeg investeret i ovenstående hybridkamera fra Canon, deres EOS M. Jeg knuselsker mit Canon EOS D600 spejlrefleks, men hvor er det tungt at have med rundt, når man har andre planer end at gå og tage billeder. Jeg vil forsøge med dette lille nye (og smarte!) kamera, og så må jeg se, om kvaliteten er fyldestgørende - eller om det skal sælges igen.

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen
Jeg har naturligt brug for mine blogpauser (denne en laaang en af slagsen), men nu er det slut for denne gang, og jeg skal have gang i mit hjertebarn igen; jeg savner det sådan!

Ingredients for the good life: Overdådig tomat salat

$
0
0


Her kommer mit forslag til lækker tomatsalat til frokost bordet i pinsen.

Overdådig tomat salat 
Opskrift til 1 person:

6 blommetomater (eller anden slags med masser af smag, fx dadel eller cocktail)
10 oliven
en håndfuld bredbladet persille
1 spsk ristede sesamfrø
1 spsk rigtig god koldpresset økologisk  olivenolie
1 tsk rigtig god kraftig mørk balsamico (fx balsamico traditionale di modena)
salt, peber
15 fetaost tern

Tomaterne skylles, skæres ud og anrettes på en tallerken. Skyl persillen. De ristede sesamfrø, oliven, olivenolie, balsamico og persille fordeles over tomaterne. Til sidste smuldres fetaost, lidt salt og peber ud over tomaterne.

Velbekomme - en rigtig god frokost ret med masser af sunde fedtstoffer og antioxidanter

Runas madblog (RSS): Pasta med asparges og lime

Landleys Kök: Sommarens Roséviner: Vi testar och rekommenderar

Viewing all 81480 articles
Browse latest View live