Quantcast
Channel: Madblogs.dk
Viewing all 81480 articles
Browse latest View live

Spisestuen: Drømmekage

$
0
0

Jeg skulle slet ikke have bagt kage i dag, men jeg fik lige en idé til en lagkage, og her tænker jeg, at der skal bruges drømmekagebunde. Jeg har fundet min opskrift frem på drømmekage, og prøvebagt kagen i dag, for det er virkelig længe siden, jeg har lavet den sidst, så jeg skulle lige tjekke, […]

Drømmekage er udgivet af: Spisestuen.dk

drømmekage-thumb

A Million Miles: The ?secretly? green smoothie bowl and coconut granola

$
0
0
It has been a while since I have posted a smoothie bowl recipe on here and you know that we can’t have that! ;) So to make up for it I bring you the recipe for a “secretly” green smoothie bowl, perfect for those who are not quite ready for green smoothies yet. This smoothie contains both spinach and avocado, but you can neither see it nor taste it because of the berries, so if you want to ease into green smoothies then this could be a good start. And as you know a smoothie bowl just isn’t the same without toppings, so I made some coconut granola to add a little extra sweetness and crunch and it turned out so good! I am not completely sure about the measurements though since it was just something I quickly threw together, but I have tried to estimate how much I used and you … Læs mere

Livet i Rebelsig: Blommekage med konditorcreme

$
0
0

En lækker efterårskage, der samtidig pynter kagebordet flot.

.... og så er den ret så nem!

I slutningen af oktober, kom svigermekanikken til eftermiddagskaffe og det krævede selvfølgelig en kage også. Jeg kiggede i Annemette Voss' bagebog 'Bagelyst' og faldt over denne lækre kage. Jeg lavede små ændringer og den var perfekt! Super lækkert og flot!

1 kage, 5-6 personer
100 g. smør, smeltet og afkølet
100 g. marcipan, revet
Korn fra 1 vaniljestang - gem stangen
100 g. sukker
2 æg
50 g. mel
50 g. mandelmel (mandler der er ristet i ovnen og finhakkede)
4-5 blommer, skåret i halve

Bland smør og marcipan sammen med sukker, vaniljekorn, æg,  mel og mandelmel til dejen er ensartet. Fordel det i en smurt rugbrødsform og fordel de halve blommer i dejen. Bag ved 150 grader i ca. 40 minutter. Lav imens konditorcremen:

Den tomme vaniljestang fra kagen
100 g. sukker
4 æggeblommer
40 g. maizena
4 dl. sødmælk
1 dl. piskefløde, pisket til flødeskum

Bland sukker med æggeblommerne i en skål. Pisk/ryst maizenaen med 1 dl. af sødmælken og kom det i æggeblandingen. Kom resten af mælken i en gryde sammen med vaniljestangen og kog det op (husk at holde øje). Tilsæt æggeblandingen under konstant omrøring og fortsæt med at piske til cremen er tyk og slår bobler. Stil på køl til cremen er helt kold. Den kolde creme vendes sammen med flødeskummet og kommes i en sprøjtepose hvorefter kagen pyntes og evt. drysses med frysetørret bær.





Mathiesens Mad: Brunede kartofler

$
0
0


2 -3 pers.
1 glas perlekartofler
1 dl sukker
35 gr. smør eller margarine

Brug en pande med en høj kant. Hæld sukker på panden og ryst panden, så det fordeles over hele bunden. 
Varm op ved høj varme. Lad sukker smelte helt uden at røre i det. Når det er smeltet tilsættes smør el. margarine.
Rør sukker og smør sammen, og tilsæt derefter kartofler. Der skal stadig være høj varme på panden, da kartoflerne køler panden af, og så vil sukker/smør blandingen klumpe, hvis der ikke er varme nok på. 
Efter 1½ - 2 min  begynder kartoflerne at blive brune, og der skrues ned for varmen, og steges videre i ca. 10 min. Rør ofte i kartoflerne.

Server f.eks. som her:



Skagbaek: Klatkager - som mormor lavede dem

$
0
0
Her i denne søde juletid.....

Mine bedsteforældre mormor og morfar, havde et lille hyggeligt landbrug hvor duften af køer, grise og høns var mere reglen end undtagelsen.
Stuehuset var rødt og længerne hvide.
Deres firelænget gård + maskinhus - havde en fantastisk udsigt, og lå kun et lille stenkast fra Limfjorden med den fineste allé som indkørsel.
I forhaven var der æble- og pærertræer, et mægtigt grantræ, roser og flagstang. En gang imellem om sommeren var der kulørte lamper, så blev der holdt gilde.
Der herskede hygge og ro.
Når man kom ind ad bagdøren, duftede der altid af kogetøj eller fantastisk af mad.
Min mormor der var en sød, lille, spartansk kvinde, lavede hver år klatkager ud af den tiloversblevne risengrød. Klatkager varme som kolde, som vi børn spiste med stor iver.
En god måde at få anvendt alle sine rester, det lærte man vist i særdeleshed under krigen, og der var ingen undtagelse.
Klatkager kan være lavet af risengrød, mine onkel og mostre erindre også, at det også var rester af andre slags grød, klatkager blev lavet på. Måske byggrød, havregrød ol.
Det skal selvfølgelig afprøves en dag, måske man skulle prøve med øllebrødsklatkager, det lyder da heller ikke værst.

Nå men nu vi er i 2014, kunne vi jo også starte med
Stopmadspild......

eller måske....
ikke mere historie og snak, lad os bare gå direkte til opskriften....

P.s Tænkte også lige, ren nostalgi.. .igen...
De blå juleplatter måske 60 stk. hang side om side på den nederste væg i store stuen. Tror absolut at platterne havde en vis status dengang, tænk sig at have råd til at hænge tallerkener op, som man slet ikke havde brug for. Den store stuen, der også var den fine stue, var lang, og der var rigtig lavt til loftet. Husker at mine fætre skulle bukke hovederne, når de skulle ind ad døren, og når de gik forbi de mørke fritlæggende bjælker. Men noget stuen kunne så var det at kalde til gilde - og festet det blev der tit.
Lige under platterne stod den gule (guld) velour sofa.... bla bla bla

Nu er platterne delt ud til børn og børnebørn, og hos os serveres de skønne klatkager, helt som i min mormors ånd :)


Uhmmmmmm- de lækreste klatkager


Klatkager

Ca. 400 - 500 g rester af risengrød
2 æg - fra hønsegården
1½ tsk. vanillesukker
½ dl mælk eller fløde - selvfølgelig direkte fra stalden
3 spsk. mel - måske fra eget korn

Det hele piskes godt sammen
Steg 4 klatter til kager ad gangen på en varm pande ved middelvarme i lidt kokosolie, (mormor brugte helt sikkert svinefedt) til de er gyldne
Vendes og steges gyldne på den anden side

Serveres med
sirup, syltetøj og flourmelis
eller
sirup og kanel som varmt kan anbefales


Bon Appetit!

Anne Naturglad: Mad & Film på indisk og grønsagsdeller med kikærter

$
0
0
I går aftes...

...var jeg for sidste gang i år til Mad & Film i vores lokale biograf. Aftenens film var "The Lunchbox" som foregår i Indien. 
Tracks - Klik for at se faktaoplysninger
Saajan Fernandes, en indisk mand oppe i årene, passer hver dag sit kedelig kontorarbejde. Hans kone er død og han forventer sig ikke ret meget af livet. Ligesom så mange andre indere, får han hver dag sin madpakke bragt af en leveringsservice, der er kendt for ikke at lave fejl. Maden har han købt sig til og den er ikke noget særligt. Men pludselig en dag overrasker madpakkens indhold ham, da den viser sig at indeholde lækker hjemmelavet mad. Maden er lavet af Ila, en yngre ulykkelig kvinde og egentlig var maden lavet til hendes mand, men ender ved en fejltagelse hos Fernandes. De to begynder at sende små beskeder til hinanden via madpakken, noget der ender med at ændre begges liv.


En sød og hyggelig fortælling fra Indien om kærlighed, om at turde kaste sig ud i noget nyt og tro på at der kan ske noget godt og om mad. Og efter denne film blev der selvfølgelig serveret indisk mad, på menuen var Tikki Masala med kylling, lam i karrysovs, mynteris og Naanbrød. Dejlig krydret mad.

Jeg havde ikke en indisk opskrift på lager, nedenstående opskrift på grønsagsdeller med kikærter var den, den kom nærmest. Opskriften indeholder både garam masala og karry, så mon ikke den alligevel passer meget godt.

Grønsagsdeller med kikærter og mos
(1 person)
½ dåse kikærter
100 gkartoffelmos eller mos af andre grønsager
50 gløg, finthakket
1 tsk soja
garam masala
karry
salt, peber
olivenolie

Kikærterne blendes og røres sammen med kartoffel/grønsagsmosen. Hakket løg røres i farsen, der derefter smages til med soja og krydderier. Farsen formes til frikadeller og steges i olivenolie. Jeg serverede en gang pandestegte grønsager til.

SØDE CITRONER: Fødselsdagsbarn!

$
0
0
I dag er det min fødselsdag! Jeg bliver 23 år og har tilbragt hele dagen på Bornholm, hvor jeg har været til barnedåb hos min kærestes kusines barnebarn på Svaneke Bryghus. Så vi har fået god mad og hygget os super meget. Vi bliver på Bornholm til mandag, så jeg trækker lige stikket ud i […]

Jans madblog: Svampede kanelboller med lemoncurd-glasur ? jøsses!

$
0
0
En hel pakke gær, ja ja, vi går sgu lige på ingredienserne med den her, 6 dl sødmælk, 1 kg hvedemel, 1 æg,  75 gram brun farin, 75 gram sukker, to teskefuld vanillesukker, tre teskefulde salt og 150 gram smeltet smør. Dette er dejen. Start med at røre gæren ud i mælken i en stor […]

Persilles blog: Kebab af en rest multietnisk lammegryde ? stop spild af mad

$
0
0
Forleden dag da vi fik multietnisk lammegryde, blev der en rest til overs, selvom vi ovenikøbet fik retten to dage i træk. Resten røg i fryseren til senere brug, da jeg ikke orker at spise den samme ret tre dage i træk og der iøvrigt heller ikke var så meget sovs og grønt tilbage, men mest kød. I dag kom den ud af fryseren igen, fordi jeg havde lyst til kebab og tænkte at lammekødet med lidt “ombygning” kunne laves til en lækker en af slagsen. Nu forventer jeg jo ikke at du fluks laver en lammegryde for efterfølgende lave den til kebab. Indlægget er tænkt som inspiration til, hvad man også kan bruge rester til. Derfor er der heller ikke nogen rigtig opskrift – udover på dressingen, som jeg lavede som det allerførste, så den kunne nå at trække lidt. Lammekødet fiskede jeg op af retten, og forsøgte at undgå … Læs mere

EmediateAd

Jeg elsker mad: Karse ? let at dyrke selv

$
0
0
På mit job lå der en dag poser med karsefrø på bordene i restauranten. Hjernesagen ville oplyse om salts øgning af blodtryk og dermed øgede risiko for på blodpropper i hjernen. Vores restaurantchef tog sagen i egen hånd og brugte denne dag karse som erstatning for salt, hvor det kunne lade sig gøre. Jeg tog... 

Læs mere »

Chocolat: Karamelflødeboller

$
0
0
L æ n g e  har jeg manglet en køkkenmaskine. Jeg har lavet et utal af flødeboller og macarons på køkkenmaskiner, men de har alle været til låns. Nu har jeg endelig fået min egen. En Ankarsrum Assistent 6290, som udover fedt design, er den bedste og mest effektive maskine, jeg nogensinde har arbejdet med. […]

The Food Processor: Frozen fruit and veg healthier than fresh

$
0
0

Vitamins, antioxidants and other nutrient levels often higher in frozen fruits and vegetables

In a world where fresh and unprocessed signals ‘healthy’ to most consumers, the merits and convenience of frozen foods are often overlooked. And particularly so when it …

The post Frozen fruit and veg healthier than fresh appeared first on The Food Processor.

NOGET I OVNEN HOS BAGENØRDEN: Slagterplanke og kagebord ? fødselsdagshygge hos Bagenørden

$
0
0
OstebordHej med dig. Her lige en aftenhilsen til dig fra mig. Jeg har smækket stængerne op, vi har tømt alle fadene også kagefadene. De sidste kagerester er blevet sendt med gæsterne hjem. Alt er ryddet op, opvaskeren er blevet fyldt igen igen. Gæsterne er kørt. Stuen er tom og huset er stille efter at have været fyldt med grin og latter hele dagen. Sikke en dejlig fødselsdag! Alle gæster var glade, givende, snakkende, grinende som de plejer. Vi hygger os sådan når vi er samlet, familie og gode venner. Jeg er glad og har det godt. Jeg er tryg og i gode hænder. Ok jeg stormer en lille smule rundt også, men med overskud og overblik. Jeg klasker bare sammen som en klud bagefter, men det er også fint nok. Slagtens pålægsplanke vakte igen jubel. Sikke en benovelse og sikke spændende det var at afprøve de lækre retter. Så fint slagteren – eller hans pålægsjomfru? – kan anrette pålægget. Desværre ingen close-up-fotos. Gæsterne fik min fulde opmærksomhed. Sparsom fotografering. Sådan skal det være. Der var alt hvad hjertet kunne begære på den pålægsplanke: Skinker i alle afskygninger, spegepølser i alle afskygninger, paté, leverpostej, flæskesteg, fedt, italiensk salat, rødkål. Jeg sørgede selv for sild, for sild skal der til, til en god julefrokost. Stegte sild, almindelige sild og karrysild. Selvfølgelig da! Brød bagte jeg selv, både franskbrød og rugbrød. Til godt pålæg hører godt brød. De hvide brød var bare en hurtig Amo yoghurtbrødblanding. Jeg lavede også hurtige grovboller af min portion koldthævet dej Ostebordet anrettede vi også selv med gode oste. Emmenthaler, chiligouda, og god Riberhus. Da vi nåede til osten havde vi dog ikke så stor appetit længere. Hvorfor mon ikke? Uha synes tit det går sådan med osteborde Vi blev trætte efter maden. Blev kaffetørstige, og hov pludselig var der kage. […]

Rav Food: Ugens top 3 # Om langtidsstegning

$
0
0
Alt kød bliver bedre ved langtidsstegning. Så enkelt er det. Når du langtidssteger kød ved lave temperaturer ( = 60°), sker der det, at bindevævet i kødet langsomt bliver opløst og kødet bliver supermørt, fordi det ikke taber væske. Bindevævet opløses ved en kernetemperatur på 55°, mens saften først begynder at fordampe ved 65°. Så … Læs resten →

Mine Ord: 23. december 2014

$
0
0
Note 52
Mange skoleelever tager toget hjem ved dette tidspunkt, så ved Sindal er vognen ved at være tom. Nå, Pyt. Jeg har alligevel ?Jagten på røde Oktober? og min minidisk til at holde mig ved selskab.

Note 53
Skift i Langå. Stadig jordens kedeligste station. Hvis jeg stadig havde haft en kæreste i Norge kunne jeg jo fryde mig over at jeg ikke skulle vente på denne station når jeg skulle besøge hende, men nu er situationen den at jeg bor nord for Langå og mine fremtidige togrejser vil blive mod Skive, hvilket betyder ventetid på Langå station. Ikke nok med at denne station er kedelig. Den er tilsyneladende også skæbnebestemt til at skulle genere mig lige meget hvor jeg bor.


Note 54

I Skive igen klokken 18.57. For første gang i næsten 2 uger. Intet er forandret. Men hvad havde jeg forventet på 2 uger? Skyskrabere? Føtex er stadig det første man ser når man kommer ud fra DSB-stationen. Min storebror hentede mig. Han var kommet hjem med X-bus en halv times tid før mig. 

Christian W. Jensen

Landleys Kök: Plommon- och salviaspäckad skinkstek med potatismos

$
0
0

Plommon- och salviaspäckad skinkstek med potatismosPlommon- och salviaspäckad skinkstek med potatismos är god husman som görs i slökokare. Denna passar bra både som vardagsmat och till söndagsmiddag.

» Besök Landleys Kök för fler goda recept.

Louises Madblog: Chokoladetrøfler

$
0
0

Chokoladetrøfler er noget af det nemmeste at lave og så smager de simpelthen så godt! Man skal kun bruge 3 ingredienser; chokolade, piskefløde og kakaopulver. Udover at de er nemme at lave og smager godt, så er de også ret så fine at se på. De ville være helt perfekte at bruge som en lille...

Læs mere »

The post Chokoladetrøfler appeared first on Louises Madblog.

herzelieb: Dänischer Honigkuchen

$
0
0

Ich bin wieder da! Die Operation ist überstanden, ich genieße die Stille hier Zuhause. Ihr könnt auch gar nicht vorstellen, wie gut mir dieser dänische Honigkuchen zum Frühstück geschmeckt hat. Im Vergleich dazu war das Essen im Krankenhaus ein Fiasko. … Weiterlesen

Dieser Post ist das geistige Eigentum von Michaela Hoechst-Lühr und ist auf herzelieb zuerst erschienen. Copyright by Michaela Hoechst-Lühr at herzelieb . Die Verwendung des Bildmaterials und der Texte ist untersagt.
Original-Quelle: Dänischer Honigkuchen
Original-Link: Dänischer Honigkuchen

Anne Naturglad: Baobabfrugt - hvad har det med min madblog at gøre?

$
0
0
Igennem tiden?

?er der kommet mange spændende spiselige ting fra hele verden til Danmark ? kartofler, kiwi, tomater, krydderier og meget andet. Men der må stadig være rigtig meget derude, vi ikke kender til.

Har du f.eks. tænkt på, hvordan en frugt fra det afrikanske Baobabtræ smager? Det er i hvert fald ikke noget jeg har gået og tænkt over. Indtil den dag for nylig, hvor jeg fik en mail fra firmaet Mzungu ? et lille firma, som leverer bæredygtig afrikansk vild mad fra skoven til fortrinsvis kantiner, caféer og restauranter.

     
Jeg blev spurgt, om jeg ville være interesseret i at afprøve et af deres produkter, et frugtpulver lavet af Baobabtræets frugter. Jeg blev selvfølgelig nysgerrig og surfede lidt rundt på nettet for at finde ud af noget mere. Baobobfrugten viser sig at være lidt af en superfrugt. Den indeholder bl.a. rigtig mange fibre samt et højt indhold af C-vitamin, magnesium og calcium. Det kan bruges til mange ting, så jeg endte med at sige ja tak til en prøvepakke. Og fik sendt en ordentlig bøtte fuld.
  
Hvordan er smagen så? I sig selv har den en frisk, lidt citrusagtig syrlig smag, men med en let bitter eftersmag.


Jeg startede med at prøve det sammen med en portion A38 og lidt hakkede mandler, det smagte da udmærket, men var ikke noget særligt. Men hvis man vil give sin daglige portion A38 eller skyr et ekstra sundt boost, så er det bestemt en mulighed.



Men hvad skulle jeg bruge den til og hvad skulle jeg kombinere den med? Jeg tænkte på noget med en lidt mere fed smag, f.eks. kokos, men også i kombination med forskellige frugter. Så jeg anskaffede mig et lille udvalg af frugter, som jeg ville prøve at sætte sammen med baobobfrugtpulveret.

På nettet kunne jeg læse at den f.eks. bliver brugt en del i smooties og til rawfood. Men nu er jeg ikke så meget til smoothies (de smager da godt, men de tilfredsstiller bare ikke min trang til noget at tygge på) og rawfood er heller ikke noget, jeg går så meget op i. Så jeg måtte finde på noget andet. Det blev til en dessert, noget jeg ellers ikke laver tit.


Panna cotta med baobabfrugt
(2 personer)
1 blad husblas
35 gsukker
1 dlkokosmælk
¾ dl piskefløde
1 spsk baobabfrugtpulver
Læg husblas i blød i koldt vand ca. 10 minutter. Kom sukker i en gryde sammen med kokosmælk og piskefløde. Bring mælkeblandingen i kog under omrøringen, tilsæt baobobfrugtpulver og pisk det igennem, så der ikke er klumper. Tag gryden af varmen. Vrid væden ud af husblassen og pisk husblassen ud i den varme væske. Hæld cremen i portionsglas og lad den stå i køleskabet i tre timer.

Med appelsingelétopping:
1 appelsin
½ spsk sukker
1 blad husblad
lidt grofthakkede hasselnødder til pynt
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Pres appelsinen og hæld saften op i en gryde sammen med sukker. Lad det koge op og si saften. Lad den kop op i igen og tag den af varmen. Vrid væden ud af husblassen og pisk den ud i den varme væske. Lad den afkøle til den begynder at stivne. Hæld den over panna cottaen i glassene.

Med mangotopping:
½ mango
et drys kokosmel til pynt
Skær mangoen i tern og drys dem over panna cottaen.

Note:
Panna Cottaen blev rigtig god, synes jeg. Det lidt syrlige Baobabfrugtpulver gav lige et frisk twist til den mere fede flødekokossmag. Af de to slags toppings jeg havde lavet, foretrak jeg den med mangofrugten frem for den med appelsingeléen.


Flere forsøg med Baobabfrugtpulveret følger på et senere tidspunkt.

Stinna : Spis vegetarisk i Aarhus

$
0
0
Jeg har virkelig en svaghed for at spise ude og især sundere take-away har jeg ofte lyst til. Der er så mange spændende tilbud i Aarhus, men det kan sommetider være svært at komme i tanke om steder, der serverer vegetarisk mad og takeaway. Heldigvis er der efterhånden mange steder, hvor jeg kan hente mad […]

Continue Reading...

Viewing all 81480 articles
Browse latest View live