Arildslunds opskriftsamling: Kyllingeboller i karry
Milles mad: Ugens madplan uge 50

Pippitime: Flæskestegsburger
Jeg tror også der stod, hvad det indeholdt.
Jeg viste, at når jeg kom hjem fra Københavner tur så ville jeg være træt og ikke gide, at lave mad. Så jeg tænkte, jeg går da lige ind hos øko slagteren på kultovet og køber nogle skiver flæskesteg, fra en steg de har stegt. Derefter går jeg i Irma og køber burger boller, mayo, rødkål, og syltede arkurk.
Hjemme faldt det i god jord hos familien og var lavet på ingen tid.
Så her en ide til rester, der måtte være tilbage af en flæskesteg til næste dag. Madpakken eller aftensmaden.
Snak om MAD: Smagfulde pebernødder
Synes du også at det er synd og skam at pebernødden er blevet reduceret til en masseproduceret Karen Volf småkage, som købes i gigantposer og serveres ved alle tilfældige begivenheder i julen? Pebernødder er nemt at lave selv, og jeg synes godt at Karen kan pakke sine væk i en komparativ analyse med disse. Du …
The post Smagfulde pebernødder appeared first on Snak om MAD.
Evas Køkken: Karamelkonfekt med ristede hasselnødder og chokolade
Den består af en mørdejsbund - jeg har brugt den fra pæretærten som også er her på bloggen og fyldet er karamel lavet på kondenseret mælk, samt masser af ristede hasselnødder og hvid og mørk chokolade på toppen - whats not to like ?
Jeg har reduceret sukkermængden i karamellen til det halve, er nemlig ikke til alt for sød konfekt.
Hvis man kan lide snickerskage, vil denne være et hit !
Til en springform eller tilsvarende firkantet form
Mørdejsbund:
150 g. mel
75 g. mandelmel (blend mandlerne fint)
100 g. koldt smør
50 g. flormelis
1 æg
Karamelmasse:
1 dåse kondenseret mælk
50 g. lys muscovadosukker (det havde jeg ikke, så brugte farin, men alm. sukker eller rørsukker kan bruges)
100 g. smør
75 g. ristede hasselnøddekerner
Ristes i ovnen i ca. 8-10 min. ved 200 g. (hold øje med dem, ovne varmer forskelligt)
Nuldres fri for de mørke hinder i et viskestykke, hakkes rimelig fint.
Chokolade til pynt:
50 g. hvid smeltet chokolade
50 g. mørk smeltet chokolade
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og derpå æg.
Ælt det hele sammen. Form en klump af dejen, svøb den i husholdningsfilm og læg den evt. i køleskabet i 30 min.
Dejen er meget blød, så det er nemmest, bare at presse den ud i formen med hænderne og med hjælp fra filmen.
Sådan ser den ud når den er presset ud i formen.
Bag den nederst i en 175 grader varm ovn i ca. 20 min. Hold øje med at den ikke bliver mørk.
Hæld kondenseret mælk, smør og sukker i en gryde, og varm det langsomt op. Lad det stå og simre ved svag varme, indtil konsistensen er som tyk og flydende karamel. Du kan lave en prøve, ved at hælde en lille klat i et glas koldt vand, hvis den holder på formen, er karamellen klar.
Hæld den varme karamel over den bagte mørdejsbund og drys hakkede nødder ovenpå
Sådan ser den ud, nu er den klar til at komme på køl.
Tag den ud efter et par timer og pynt med streger af mørk og hvid chokolade.
Skæres ud i små firkanter.
Og nu ville den normale kagespiser skrive, at kagen skal spises i små stykker og ikke for mange ad gangen, for så bliver det vammelt. Den stopklods har jeg dog ikke hvad angår kage, desværre :-)
God fornøjelse !
Foodies on the reg: En hurtig frokost Mine forældre var et smut forbi et sneklædt...

En hurtig frokost
Mine forældre var et smut forbi et sneklædt København, og de valgte at give en let frokost på Cafe Gavlen.
Mit valg faldt på en gang smørrebrød bestående af et stykke med kartofler og en omgang med hønsesalat. Hønsesalaten var rørt med æble og blegselleri, hvilket gav den et let og frisk præg. Kartoffelmaden bestod af klassisk mayonnaise krydret med lidt fint stegte løg.
En lækker og hurtig frokost - haps!
Plat du jour: GAUFRES DE BANANE ET NOISETTES || BANANVAFLER MED BANAN OG HASSELNØDDER
BANANVAFFEL MED HASSELNØDDER TIL 1 PERSON (GANG OP)
200 g hasselnødder
Tænd ovnen på 200 grader. Læg hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og rist dem i 10 min. Nulder skallerne af dem og kør dem til mel på en foodprocessor.
DERUDOVER
1 lille bananer
1 æg
3-4 spsk af hasselnøddemelet (kan erstattes fx mandelmel, havregryn og kokosmel)
1 tsk vanilje
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme
Smør eller kokosolie til stegning
Mos bananen godt og rør den sammen med ægget. Bland resten af ingredienserne i bortset fra smørret. Tænd vaffeljernet og smør det. Hæld vaffeldejen på og steg den til den er gylden og lækker, det tager et par minutter. Server med din yndlingstopping.
Smag dig frem: Pebernødder uden hvede
Love - Food and other drugs: December....
Vi har alle en masse juletraditioner, og prøver desperat at se om vi kan nå det hele i denne travle måned.
For travl er den - især for os i denne branche !
Personligt bliver jeg en smule intimideret over alle de mange uploads på facebook, om venner der bager kager og småkager i kilovis, finder tid til at pynte juletræ osv.
Det kan hurtigt blive en konkurrence om hvem der bedst til at holde fast i traditionerne....- og hygger sig mest ;-)
MEN på trods af pause på bloggen og alt alt for lidt fritid, er jeg idag nået til "Overskuds-Mette part 1"......
Idag har JEG tændt advents lys nr. 2, skrabet frem til nr.9 på min julekalender, catchet op med kalenderlyset, pakket julegaver ind, samt startet op på de der julekort.......Ja endda fundet tid til et lille indlæg her midt i blogpausen
AAAAHHHHHH...... - December du er sgu dejlig !

Husk allesammen, det er ikke en konkurrence - hvis man ikke når julekortene - så pyt, - ,men stop op og nyd det, når der er tid !
Jeg ser personligt frem til julehyggen i Jylland med familien, det sønderjyske kløben, den gode julemad og glæden ved at se de små pakke gaverne op....
Jeg håber på nyfalden sne, lune stuer og afslapning med dem jeg elsker !
Glædelig jul allesammen <3
![]() |
Min version af en juletorsk, med brandade, rødbede, grønkål og peberrodssne.... |
![]() |
RisalaMette |
![]() |
Julegaven kom tidligt i år - 8 siders indlæg om min brunch( se her ), i december udgaven af Gastro, jojo ! ! |
The Big Meowski: 2. søndag i advent - og langtidsstegt barbequekylling
Jeg valgte at bruge barbequekrydderi til kyllingen udenpå og gnubbede den med lidt af krydderiet indeni også og fyldte den med nogle knuste fed hvidløg. Jeg brugte bare et færdigblandet barbequekrydderi, men man kan jo også vælge at lave sit eget, og jeg er sikker på, at man kan bruge mange andre slags krydderier, hvis man har mere lyst til noget andet :) Sådan så kræet ud over 7-8 timer i ovnen:
Men i dag er det jo også anden søndag i advent, hvilket betyder mere fyld i julesokken :) Hvad den indeholdt, vil jeg fortælle efter opskriften på kyllingen.
Langtidsstegt barbequekylling
1 kylling (jeg brugte en på 1200 g, hvilket giver mad til ca. 3 personer)
1 liter vand
60 g havsalt
3-4 fed knuste hvidløg
Barbequekrydderi (jeg bruger en fra Santa Maria)
Olivenolie
Forberedelserne til kyllingen starter dagen før, den skal spises. Kog 1 liter vand og opløs 60 g havsalt deri. Lad vandet køle helt ned (sæt det i køleskabet, når det er kølet lidt af).
Rens kyllingen for evt. rester af indmad og skyl den. Dup den evt. med et stykke køkkenrulle. Sæt den i en skål med hovedet nedad og hæld det afkølede vand ind i kyllingen gennem huldet, der nu vender opad. Det gør ikke noget, hvis der ikke kan være alt vandet i kyllingen. Det er ok, at det overskydende vand står i skålen. Put en stor pose om kylling og skål, og luk den godt. Stil kyllingen i køleskabet natten over (ikke længere end 24 timer).
Fjern kyllingen fra vandet. Knus 3-4 fed hvidløg let, og læg dem ind i kyllingen. Gnid den indvendigt med barbequekrydderi. Fordel godt med olivenolie over kyllingen og gnid den ind i rigelig barbequekrydderi.
Læg kyllingen på en rist over et ovnfast fad eller lignende, hvis du vil have, at væden fra kyllingen skal kunne løbe fra under stegningen. Læg den med brystet opad. Sæt et stegetermometer ind i låret på den.
Steg den i ovnen ved 90 grader, til den er mindst 79 grader indeni. Du kan evt. grille skindet, så det bliver sprødt, når den er ved at være færdig, men jeg syntes ikke, det var nødvendigt. Det tager 7-8 timer, før den når den temperatur. Jeg satte kyllingen i ovnen ca. kl 12, og kl 18 var den ca. 70 grader. Der skruede jeg op til 110 grader i ca. 50 minutter, så den var ca. 74-75 grader. Til sidst fik den 130 grader, til den var færdig ca. kl. 19.15. Ja, vi blev lidt utålmodige, for vi var sultne ;) Men resultatet var alligevel superlækkert.
Som tilbehør fik vi bagte kartofler med hjemmerørt kryddersmør og en salat.
Kyllingen gnides ind i olivenolie og krydderier. |
Den færdige barbecuekylling. |
Aftenens tallerken :) |
Og nu tilbage til julesokken. :) Det er jo som sagt anden søndag i advent i dag, så der skulle jo lidt ekstra i julesokken. Det kunne
Marcipanjuletræer fra Sv. Michelsen. |
Scrooged på blu-ray |
Vi er lige kommet hjem fra fødselsdag for Ursula (Christians fætters kæreste) med maven fyldt af gode boller og kage. Det var været en rigtig hyggelig eftermiddag.
Desværre fik vi ikke muligheden for at give Ozzy medicin, før vi tog afsted, for han gemte sig, da vi stod op :( Han har lige været fremme og spise lidt, og vi har fået lukket til soveværelset, så han ikke kan gemme sig der, så om lidt skal jeg være den onde "mor" og ind og give ham hans antibiotika. Æv, jeg har ikke lyst, for han "hader" mig i de her dage. Eller er bange for mig. Det er så hårdt, når det kun er for hans eget bedste, at vi er nødt til at komme afsted med ham. Jeg ved godt, at han bliver god (eller bedre) igen, men det er så hårdt, at han synes, jeg er farlig. Håber, der snart kommer ro over ham igen. Men det er jo ikke så sært, at han er bange, den stakkels kat. Med alt det han har været igennem.
Synes, den her weekend er fløjet forbi. Men Christian var også sent hjemme i fredags, og alt det her med Ozzy har fyldt rigtig meget. Og så en fødselsdag i dag. Så der har været knald på, må man sige. Sådan er december vist bare. Der er altid meget at se til. Men jeg var glad for at komme med til Ursulas fødselsdag i år. Sidste år var jeg indlagt, da hun havde fødselsdag, men var hjemme natten over den dag. Men pga. smerter og det hele kunne jeg ikke lige komme med, så Christian var selv afsted nogle timer, mens jeg lå og sov lidt imens. I år var det heldigvis anderledes :)
Nu må jeg vist hellere få set på den pille. Der er vist ingen vej udenom.
Jeg elsker...: Pebernødder
Ingredienser:
- 250 g. smør
- 250 g. sukker
- 1 dl. piskefløde
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. hvid peber
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 500 g. mel
Fremgangsmåde:
- Kom bagepapir på en bradepande.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Smør og sukker piskes sammen med en el-pisker.
- Tilsæt piskefløden.
- Bland krydderierne, bagepulver og natron i melet.
- Ælt dejen igennem med hænderne til den bliver ensartet og lind.
- Køl evt. af i køleskab, hvis dejen er for klistret.
- Del dejen i fire.
- Af hver del rulles der en pølse på samme tykkelse med en lillefinger.
- Skær stykker af på ca. 1 cm. tykkelse.
- Tril stykkerne til kugler.
- Sæt kuglerne på en bageplade.
- Giv kuglerne et lille tryk for oven uden at gøre dem helt flade.
- Bag pebernødderne i ca. 10 min.
- De er færdige, når de er dejligt gyldne.
- Opbevares i en tætsluttende dåse med lidt staniol i bunden.
Tip! Pebernødderne bliver først rigtig sprøde, når de er kølet helt af på en bagerist.
Kitchen of Kiki: Christmas Calendar 2012 Day 9 - Christmas Sparkling Cocktail
![]() |
Christmas Sparkling Cocktail |
For me a good afternoon tea always starts with glass of bobbles and being in the Christmas month, it was natural choice to give this glass a twist of Christmas, so I create Christmas Sparkling Cocktail for this occasion. It turned out to be an elegant combination :-)
Christmas Sparkling Cocktail: - 6 glasses
- 2 dl elderflower cordial
- 1 cinnamon stick
- 5 all spice
- 5 cardamon
- 5 cloves
- 1 dried ginger
- 1 bottle of chilled sparkling wine
- Place the dried whole spices in a tea bag, closed with a knot.
- Fill the elderflower cordial in a cooking pot together with spice tea bag.
- Heat up the elderflower cordial to the boiling point. Keep the lid on the cooking pot.
- Remove the cooking pot from the heat, still keeping the lid on the cooking pot. Let the spice bag infuse for the elderflower cordial for minimum 12 hours.
- Fill 3 cl spiced elderflower cordial into a champagne glass.
- Fill up the glass with sparkling wine.
- Stir the sparkling wine, so the sparkling wine is mixed with the spices elderflower cordial.
- Cheer - wishing you a merry Christmas.
![]() |
Second Sunday in Advent - now with decorative elements |
Lise på SU: Sne over 9000
![]() |
Julemarked på gammeltorv :) |
![]() |
Tilsneet juleudsmykning på Nytorv |
![]() |
Nååeh, det er her de gør af sneen, midt i Bispensgade! ;) |
Lise
Evas Køkken: Gratinerede ciabattabrød
I dag skulle aftensmaden være hurtig og nem. Disse ciabattabrød lavede jeg tit, da jeg i sin tid boede på Frederiksberg og skulle leve af en elevløn.
Denne variant er med skinke, champignoner, tomater ost, osv. med fyldet kan varieres efter smag.
Til børn, kan du evt. udelade dijonsennep.
Ciabattabrød, evt. grove
Skinke i strimler
Tomater i skiver
Champignon i skiver
Revet ost
Tomatpuré, en lille dåse
Dijonsennep
Timian og oregano til drys
Tænd ovnen på 260 grader.
Halvér brødene. Smør et tyndt lag dijonsennep på, derefter et lag tomatpure, så champignoner, skinke, tomatskiver og ost. Drys med krydderier og bag i ca. 8-10 min.
Grydelappen.dk: Krydrede pebernødder og musespil
  Pebernødder genopdagede jeg sidste år og måtte overgive mig til Lagkagehusets meget skønne opskrift – helt anderledes end de umådeligt kedelige udgaver der huserer i julen. Derfor måtte begejstringen da gentages i år. Det er uden tvivl de hurtigste småkager jeg kender – og svineriet er på det absolutte minimum. Dejen er fantastisk at [...]
The post Krydrede pebernødder og musespil appeared first on Grydelappen.dk.
Kitchen of Kiki: Christmas afternoon tea
![]() |
Christmas afternoon tea table |
Besides from bring a wonderful bottle of cremant from the wine house Dopff Au Moulin, which according the French wine maker´s great comment was: "What to served together with Crement ? Another glass of Crement !", my friends from Horsens also gave me an "art installation" in form of a snow man in my little garden. Let´s see how look it will last ?
We started with a glass of this excellent Christmas Sparkling Cocktail. As tea I served three different Christmas tea including my own home-made Christmas Tea. Three very different taste interpretation of Christmas.
![]() |
Cookie stand |
As the eatable part of this afternoon tea we got to taste Christmas Scones, home-made æbleskiver (apple slices) and German style Christmas Stollen.
As the finishing touch we could look at and taste from this cookie stand, which stuffed from bottom to top with the following home-made Christmas "stuff":
Bottom layer: Italian style confect - Butter cookies with lemon butter cookies with lemon - butter cookies with cocoa and orange.
Middle layer: Finnish ginger cookies Finnish ginger cookies - Estonian ginger bread cookies
Top layer: Marzipan role with alcoholic fruit - French vanilla croissant.
I will share of these recipes with you in the on-going Christmas Calendar of 2012.
![]() |
Hannibal the Cat getting some fresh air |
During the night time we got a new layer of snow. Snow is NOT the favourite weather of Hannibal the Cat, so he spends a lot of time looking out of the window, or just laying on "his" door mate looking at this strange white cold stuff.
When I took the photo below of Hannibal, I noticed, that he was eating of the snow like small children.
![]() |
Hannibal the Cat - what is this cold white stuff in my garden ? |
![]() |
Snow man in the garden |
Livet i Rebelsig: Jul i Flensborg
Lørdag smuttede vi til Flensborg for at se byen i julestemning. Vi havde talt om både Lübeck og Hamborg, men ville lige 'tjekke Flensborg ud' først. Og det fortrød vi ikke et sekund. Det var rigeligt til os og vi brugte 6 timer dernede, inkl. 1½ times grænseshopping.
Gågaden er rigtig hyggelig med små boder overalt med Jægertee, varm kakao, pølser, vafler, honninghjerter og alt muligt andet.
Vi tog hjemmefra kl. 09.30 og var hjemme i Rebelsig igen kl. 18.30 og så var vi godt brugte. Vi havde dog lovet både Tommis mor og mine forældre et besøg da der skulle uddeles adventsgaver. Afsted kom vi og da vi endelig lå i sengen ved midnatstid var vi godt brugte.
Søndag stod på juletræsfældning med et vennepar ude i Tommis farmors skov i nærheden. Tommi hentede et sidste weekend men det var for højt og grimt til at måtte komme indenfor. Så idag fandt vi et lidt mindre, som passer perfekt ind i stuen :)
Derudover fik jeg lavet dejen til julens småkager, som nu står i forrådskammeret og hygger til imorgen eller tirsdag.
Til aften var mine forældre ude og spise risengrød inden min far smutter ud og sejle i julen. Til dessert blev det frugtsalat fordi jeg havde købt en del frugt i Fleggaard igår :)
De er lige smuttet så nu står den på sofahygge med 5. sæson af The Mentalist....
Jensens Madblog: Pebermyntekonfekt
Jeg husker ikke der blev lavet en hel masse hjemmelavet konfekt til jul, da jeg var barn. Men 2 ting blev der dog altid lavet, og det var marcipan i sådan nogle harlekintern, med lag i forskellige farver, og så var det pebermyntekonfekt. Netop pebermyntekonfekt, synes jeg kunne være lidt sjovt at prøve igen, og jeg legede så lidt videre med min mors opskrift (som er nøjagtig som alle andres).
Pebermyntekonfekt
1 bæger pasteuriseret æggehvider
ca. 400 gr flormelis
5 dråber pebermyntessens
Smarties til pynt
chokolade til overtræk
Hæld æggehviden op i en skål sammen med pebermyntedråberne. Sigt flormelis i, lidt ad gangen, og rør godt rundt.…
MADPAVERNE: Making Whoopie
Det har INTET med dette indlæg at gøre :oD
Det sku´ da lige være navnet "Whoopie"?
Hér handler det nemlig om fremstillingen af "Whoopie Pies".
Selvom jeg ihærdigt kæmper imod, så er højtiden snart over os og jeg lod mig derfor inspirere til lidt andeledes julebag. Opskriften fandt jeg i det seneste nr af "Mad og Venner".
Jeg satte igang med fremstillingen af kagerne:
150 g smør
150 g brun farin og
150 g sirup
blev rørt jævnt og blødt, dertil kom
2 æg
250 g mel
25 g kakao
1 tsk natron
150 g Lindt 70% Mild hakket chokolade.
Dejen blev rørt sammen og er ret blød, så derfor skal den på køl en times tid. Inden der kan trilles store kugle der trykkes lidt flade før bagningen ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Kagerne skal stadig være lidt bløde når de er færdige.
Så skulle der laves en smør-creme af:
200 g flormelis
75 g smør
2-3 spsk fløde
og så mange dråber pebermynte-olie, som man synes om.
Dette blev rørt godt sammen og sprøjtet ud på halvdelen af kagerne og så en ovenpå - Whoopie, så var der fine kager.
Dejlig After Eight-smag og fine bløde kager. Ikke for Julede!!!!!
Lidt sne fik de dog inden serveringen.
Sådan kan "Whoopie" også laves, Linda