Quantcast
Channel: Madblogs.dk
Viewing all 81480 articles
Browse latest View live

Brændstof: Roastbeef-ruller med palmemarv & urtecreme / smagspanel i Spis Bedre

$
0
0
Her kommer en af opskrifterne som jeg smagstestede til magasinet Spis Bedre. Det er en nem og hurtig forret, der giver lidt forårsfornemmelser i maven pga. krydderurterne og den friske citron. Perfekt til weekenden, der venter lige om hjørnet! Palmemarv, eller hjerter, er letsprøde luksusgrøntsager, der har en frisk, saftig smag. I Spis Bedre skriver de også, at palmemarv er topskuddene fra en 20 m høj palme, der blandt andet vokser i Sydamerika. Og, at den minder lidt om en hvid asparages i udsende og konsistens, men smagsmæssigt er den mere a la en artiskok. Vurder selv, den er slet ikke farlig.....

Du skal bruge:
1 ds palmemarv (jeg fandt den i Kvickly)
100 g god roastbeef i tynde pålægsskiver
100 g flødeost
1 spsk friskhakket persille
1 spsk friskhakket basilikum
2 håndfulde rengjorte spinatblade
1 øko-citron

Sådan gør du:
Afdryp palmemarven. Kom kødskiverne på et bagepapir og smør forsigtigt lidt ost på alle skiverne. Drys krydderurter over og kom et par spinatblade på også. Læg 1 palmemarv på hver skive og rul sammen. Lad den gerne rullerne hvile en time i køleskabet inden servering. Halver rullerne og anret på et fad med resten af spinatbladene og anret med revet citronskal, peber og evt. et par skiver citron. GOD WEEKEND! 



Landleys Kök: Kräftstjärtsomelett med rödbetor

Cute Carbs: Sprøde, bløde og lækre cookies

$
0
0
Måske skulle det her indlæg egentlig hedde:?Olsen Cookies?! Jeg har nemlig fået denne skønne opskrift fra en veninde, da jeg fejrede min 30 års fødselsdag. Hun tænkte, at en kageblogger skulle da selvfølgelig have en lækker opskrift på fødselsdagskortet ? … Læs mere


the forbitten word: smækker lækker limetærte

$
0
0
Denne limetærte fra bogen The Hummingbird Bakery var kagebordets friske indslag, og jeg var virkelig tilfreds med resultatet. Jeg er generelt stor fan af lime, og har siden jeg fik bogen haft et godt øje til denne tærte. Den skuffede bestemt ikke! Jeg nedjusterede mængden af limefrugter efter råd fra Carina, men jeg tror egentlig ikke, at det havde været nødvendigt, jeg kunne sagtens have tålt kraftigere limesmag. Det er nok op til en selv. Her kommer i hvert fald opskriften, om ikke andet er I nødt til at lave den til sommer til en eftermiddag på den solbeskinnede terrasse.

Billede i al venlighed udlånt af Kristine
 Limetærte
Dej
500 g digestive-kiks
200 g usaltet, smeltet smør

Fyld
8 æggeblommer
2 ds kondenseret mælk (a ca. 400 g) (hvis du ikke ved hvad kondenseret mælk er, så se det her - det kan efterhånden fås i de fleste velassorterede supermarkeder og etniske butikker)
Friskpresset saft og revet skal af 5 limefrugter, samt lidt til pynt

Pynt
4½ dl piskefløde
Evt. lidt revet limeskal

Forvarm ovnen til 170 grader.

Dejen:
Bræk kiksene i grove stykker, og kom dem i en foodprocessor/blender. Kør til de er fintmalede.
Hæld langsomt det smeltede smør i processoren med motoren kørende (eller hæld det i bagefter og rør det sammen, som jeg gjorde).
Pres dejen ned i bunden og pænt op ad siderne i en tærteform. Tryk den sammen og flad med håndroden eller en spiseske.
Bag bunden i den forvarmede ovn i ca. 20 min. eller til den er pænt gylden og fast. Sæt til side, til den er helt afkølet.

Skru ovnen ned til 150 grader.

Fyldet:
Kom æggeblommer, kondenseret mælk samt limesaft og -skal i en skål, og pisk forsigtigt med et piskeris, til alle ingredienser er godt arbejdet sammen. Blandingen tykner naturligt.
Hæld cremen i den kolde tærtebund, og bag den i den forvarmede 150 grader varme ovn i 20-30 min. Fyldet skal være fast at røre ved, men stadig en anelse blødt i midten (ikke skælvende).
Lad tærten køle helt af, og sæt den på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.

Lige inden du skal servere tærten, pisker du fløden til skum og kommer det ovenpå. Pynt med lidt revet limeskal eller hvilket pynt du lige har ved hånden.



Faster Philip | Mad | Gastronomi | Opskrifter: Restaurant Schønnemann, meget mere end et tilfældigt frokoststed der serverer godt smørrebrød?.

$
0
0
Forleden stod den på noget af en oplevelse - dog ikke udelukkende gastronomisk. For besøget hos Restaurant Schønnemann var også fyldt med hygge, så meget at det næsten drev ned af væggen. Restaurant Schønnemann byder på smørrebrød og anretninger fra en svunden tid, udført til perfektion og med en fuldkommenhed der er skræmmende - og det er hele vejen rundt, betjening, viden, øl, snaps og betjening! Får du muligheden eller overmander lysten dig - så får Schønnemann min varmeste anbefaling.


Miss Child´s Madmanifest: Et fredagstip: start weekenden i Torvehallerne

$
0
0
Der er noget ved fredag, som signalerer et uendeligt antal af muligheder. Skal weekeden startes med en fredagsøl, en middagsinviation der kræver indkøb og madlavning, take away eller en lille hyggelig bid og et glas vino inden vi beslutter os?!

Sidstnævnte er så absolut en mulighed i Torvehallerne i København. Stedet jeg nu elsker at hade en lille smule, fordi selve ideén on Torvehallerne er så god og rigtigt, men som i praksis ikke helt fremstår så gennemtænkt.



Mulighederne for en bid er mange i de to haller. Jeg valgte en fredag for et stykke tid siden at sætte en veninde i stævne på Petit Pate som både kan slukke øl og vintrang. Desværre var deres steaksandwich ikke mulig at sætte tænderne i den dag, idet deres blus var gået i stykker, så valget faldt i stedet på deres tapasfad som går glimrende til deling.

Råvarerne var der intet galt med, men selve kombinationen var temmelig kedelig. Osten var decideret smagsløs og de forskellige skiver af diverse kød frembød ikke mange smagsvarianter. Brødet var dog smagfuldt, blødt og lige som det skulle være.



Petit Pates bedste feature var unden tvivl stemningen, og muligheden af at det kan lade sig gøre i lille KBH at få lidt Barcelona fornemmelser en fredag eftermiddag. Men så er vi også tilbage til hvor tankerækken startede: Torvehallerne og deres indhold er en super god idé, men ikke altid lige smukt udført.

Jeg er dog på ingen måde færdig med at fejre fredag i Torvehallerne - næste gang går destinationen bare ikke til Petit Pate. Madmæssigt er det simpelthen for kedeligt. Selvom deres ølglas er små og meget fine og helt som i Barcelona. Jeg sætter næste gang snuden direkte mod Tapa del Toro og vælter mig pintxos og kølig cava.

God fredag!


mums: Fastelavnsboller – bedre sent end aldrig

$
0
0

Det går ikke så stærk her på bloggen for tiden – men bedre sent end aldrig, som man siger:)

I år lavede jeg fastelavnsboller til mandens arbejde. Opskriften jeg brugte sidste år var ret god, men jeg synes at bollerne blev en smule små. Så i år valgte jeg at forsøge mig med kinnas fastelavnsboller. Ifølge kinna skulle disse blive store og indeholde masser af creme. Jeg er ikke selv fan af hverken fastelavnsboller eller creme, men det tænkte, at det var nok lige noget for manden.

Bollerne var rigtig nemme at lave og blev store og flotte med masser af creme, som lovet. Som forventet var det slet ikke noget for mig, men manden og ikke mindst hans arbejde, var MEGET tilfredse – så det kan vist kun siges at være en succes:)


Spiselig: Brunch på restaurant Julian / Nationalmuseet

$
0
0
I weekenden stod den på en af mine guilty pleasures, nemlig brunch. Jeg elsker at starte en doven lørdag eller søndag, men at tage ud i byen med familien og spise et kæmpe morgenmåltid og lade formiddag blive til eftermiddag stille og roligt. Jeg har flere favoritsteder, men af og til har man jo også [...]



Heidis Verden: Opskrift: Tomatsuppe med bagte hvidløg

$
0
0

Efter succesen med hvidløgssuppen lavet på bagte hvidløg fornylig, fik jeg lyst til suppe igen. Hvis temperaturen fortsætter med at kravle sådan opad (min. 14-15 grader målt i denne uge på de varmeste steder), så er suppesæsonen vist snart slut, og så er det jo med at udnytte at det trods alt stadig er lidt køligt om aftenen (og at det tilsyneladende bliver vinter igen i næste uge).
Jeg har gemt opskrifter på flere tomatsupper, men bestemte mig til at bruge denne udgave fra The Kitchen Witch.
Der bruges soltørrede tomater i Rhondas udgave, men jeg brugte i stedet mine hjemme-semi-tørrede tomater. Jeg brugte kun 1 hvidløg da jeg kun havde to tilbage og gerne ville gemme det ene, og der røg desuden ½ peberfrugt i som trængte til at ende sine dage. Endelig smagte jeg til med lidt sirup og eddike, og kunne ikke modstå fristelsen til at putte lidt spicyness i også, i form af cayennepeber - men ellers fulgte jeg da næsten opskriften.
Jeg dryppede lidt trøffelolie på og pyntede med hakket basilikum og croutoner.

Tomatsuppe med bagte hvidløg:
ca. 2 personer

1 helt hvidløgshoved og et par dryp olivenolie
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
1 lille grofthakket løg
½ rød peberfrugt i små tern
1 1/1 dl grofthakkede semi-tørrede tomater
1 ds hakkede tomater
ca. 5-7 dl vand +  2 spsk Oscar øko hønsebouillonpulver
2 spsk tomatpuré
1 1/4 dl piskefløde
1 spsk lys agavesirup
½ spsk æblecidereddike
en knivspids cayennepeber

Start med at bage hvidløget - pil al den løse skal af men uden at skille fedene fra hinanden, og skær toppen af hvidløgshovedet. Dryp olivenolie ud over hvidløget og pak det ind i staniol. Bag det ved 200 grader i ovnen i ca. 45 minutter til hvidløgsfedene er møre og bløde. Lad hvidløget køle lidt af, og pil derefter fedene ud af deres skal. Hak dem groft. (Rhonda skriver som tip at hun som regel bager flere hvidløg end hun skal bruge (for at spare ovnvarme), og det hun ikke skal bruge nu og her, blendes med lidt olie og gemmes i et skoldet glas, dækket med olie, i køleskabet i ca. en uge. Man kunne sikkert også fryse hvidløgene, men jeg ved ikke hvordan smagen bliver).
Varm olie op i en gryde og smelt smørret i den varme olie.
Svits løg og peberfrugt i fedstoffet ved medium varme i ca. 4-5 minutter, til løgene begynder at blive møre, men uden at tage farve. Tilsæt de bagte hvidløg og svits i ca. 1 minut. Tilsæt de semi-tørrede tomater.
Sigt væden fra de hakkede dåsetomater over i en skål eller et målebæger der kan tage ca. 3/4 liter - hæld tomaterne i gryden, og hæld vand i målebægeret til der er i alt 3/4 liter tomatvæde og vand. Hæld væden i gryden.
Tilsæt bouillonpulver (eller terning hvis du bruger det) og tomatpuré, og lad nu suppen koge i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen direkte i gryden med en stavblender, eller brug en blender, men tag små portioner af gangen hvis suppen er varm.
Når suppen er blendet helt jævn, tilsættes fløde, den koges op igen, og der smages til med salt, peber, sirup, eddike og evt. cayennepeber.
Server suppen rygende varm med et dryp olie, et grønt drys og brødcroutoner.

Konklusion:

Suppen har ikke så gennemtrængende en tomatsmag som andre tomatsupper jeg har smagt, hvilket uden tvivl bla. er pga. det bagte hvidløg. Og jeg kan faktisk godt lide at den ikke er så tomat-agtig.
Hvidløget smager igennem (dog ikke så meget som i hvidløgssuppen), og suppen har en god syrlighed som jeg godt kan lide, men den er stadig blød og lækker cremet.
Alt i alt en skøn tomatsuppe som samtidig også føles ret mættende.
Og så kan den også sagtens spises kold.


    Madoghave: Foråret og forspiring

    $
    0
    0

    Efterhånden er mine vindueskarme alt for fulde specielt i betragtning af, at tomaterne, chilierne, peberfrugterne osv. Jo skal omplantes til noget større inden længe. Ikke alle chilier fra min første såning kom op ad jorden, så sidste weekend sået jeg et nyt hold. Jeg cyklede forbi en plante skole sidste weekend, som havde en masse fantastiske chili frø og købte 3 forskellige slags. Jeg tænkte ved mig selv, at i år ville jeg kun have et par forskellige chilier. Men så i løbet af ugen fik jeg, et brev fra en veninde med en masse forskellige tørrede chilier og en anden havde taget nogle med hjem fra Thailand. Så nu har jeg alt for mange chilier som sidste år. Men det går nok, så må man jo være lidt gavmild med sine planter og dele ud af dem.

    Forspiret hvidløg

    Jeg fik ikke plantet hvidløg sidste år, så jeg har fundet på noget andet i stedet. Jeg forspire nogle i lidt jord og de trives virkelig. De skal nok indhente det forsømte. Så det kan anbefales til andre.

    Forspire kartofler

    Jeg er også begyndt at forspire kartofler, to forskellige slags og efter en uge, er det begyndt at få de første små strittende spirer. Så gem dine æggebakke, køb nogle læggekartofler og kom i svingninger. Det ender med de mest fantastiske kartofler, som lidt af en delikatesse.

    Eva-Andrea


    Hende den lille lyshårede: Endnu et par sokker til samlingen

    $
    0
    0

    Nu skal det jo ikke være nogen hemmelig at jeg er storforbruger af sokker, det er bare som om at varmen aldrig når helt ned til mine fødder (og jeg er ikke engang særlig høj) nu er det endelig lykkedes mig at få et par mere færdige, lidt anderledes end de sidste, der skulle jo ske noget. Der skete også noget - en masse trævlen op... det var også fordi jeg gik igang og satsede, opskrift og garn var ikke tilpasset hinanden, så jeg lavede lidt ændringer og håbede at der var garn nok. Det var der ikke, da jeg nåede til tåen havde jeg 10 cm garn tilbage, hvilket - kan jeg informere ikke strikkekyndige om - ikke er nok. Så om igen  med en anden ændring og denne gang passede det - men nu har jeg jo så også strikket tre strømper for at få to. I det mindste har jeg lært hulmønsteret at kende :)

    Opskriften jeg har fulgt er denne fra garnstudio/drops - hvor jeg så har udskiftet det øverste stykke med hulmønster til at være magen til det nederste lille stykke. Jeg synes egentlig det fungerer meget godt og har jeg regnet rigtigt kommer det til at passe med at kanten af strømperne sidder lige over kanten af mine støvler.
    Strømperne i opskriften er meget fine i det, mens det garn jeg har brugt er lidt mere groft. Derfor har mine strømper også fået et bredere bånd i toppen, jeg tror at et helt tyndt silkebånd ville "forsvinde" lidt i dem.


    Næste projekt er et hæklet tæppe med oldemor/bedstemorlapper - det kommer så nok til at tage lidt lang tid, jeg vender tilbage... engang :)



    Madoghave: Fredagshygge med rødvin og oliven

    $
    0
    0
    For mig er fredag en speciel maddag. Det er aftenen før en dejlig lang weekend og det synes jeg altid skal ?fejres? med lidt ekstra god mad og muligvis vin.

    I dag blev det til før-middag-hygge med oliven og et glas rødvin. Det var nogle dejlige græske oliven jeg fandt på tilbud i Rema sammen med en dejlig rødvin. Rødvinen hed passi mento og den skulle være en prisvinder. Det en vin, hvor jeg tænker den ville være godt til krydret mad og chilier i massevis. Og den kan stærkt anbefales.

    God fornøjelse med jeres egne fredagshygger der ude.

    Eva-Andrea


    wine factory: WFV #182 ? Pio Cesare ? Barbera d´Asti Fides

    $
    0
    0
    Morten og Mark smager en omgang Barbera fra den meget annerkendte producent Pio Cecare. anbefaling vine vi smager i dette afsnit point pris  Neutral Pio Cecare – Barbera d’Asti Fides 91 350 Skål og god weekend!


    Ayoe Sines - 8 Rue Cakerie: Gammelrosa Fredags Scones?

    $
    0
    0
     

    Jeg har ikke bagt scones i flere år, mest af alt fordi jeg til tider har prøvet det, uden det store held. De er altid blevet for hårde og tørre, helt forkerte faktisk. I mine øjne smagte de altid nogenlunde ligeså tarveligt som dem man finder hos den gængse bager i Danmark...

    Continue reading →


    Plat du jour: KNÆKBRØD || PAIN CROUSTILLANT

    $
    0
    0

    Jeg tror efterhånden de fleste har haft gang i hjemmebagte knækbrød, som nok nærmere er en blanding af en sprød kiks og de klassiske knækbrød. De smager himmelsk og er perfekte i madpakken eller som en eftermiddags snack. Så om du er knækbrødsjomfru eller -ekspert, frem med kerner og kagerulle, nu skal der bages!
    TIL 2-3 PLADER KNÆKBRØD
    2 dl havregryn
    1½ dl hørfrø
    1½ dl solsikkekerner
    1½ dl græskarkerner
    3 dl speltmel

    1 tsk bagepulver
    2 tsk salt
    2½ dl vand
    1½ dl olieBland kerner og havregryn i en skål. Bland i en anden salt, mel og bagepulver. Hæld melblandingen til kernerne og tilsæt vand og olie. Rør godt rundt og del dejen i 2-3 portioner.
    Rul 1 portion ud af gangen mellem 2 stykker bagepapir med en kagerulle - jo tyndere du ruller, jo sprødere knækbrød, og sprødt er godt! Fortsæt processen til dejen slipper op og bag knækbrødene i 12-15 min ved 200 grader. Hvis du bager alle plader på samme tid er det en god idé at bytte rundt på pladerne undervejs.
    Opbevares i en dåse eller lignende.

    FORTSAT GOD FREDAG TIL JER DERUDE, HÅBER I HAR NYDT VEJRET!
    BISOUS CHRIS



    Madglæde: Bøf, tomatsalat og gratinerede svampe

    Cute Carbs: Fredagshygge i Malmø

    $
    0
    0
    Har haft den hyggeligste dag i Malmø sammen med min søde lillesøster, hvor der blandt andet blev shoppet en masse lækkerier i til Cute Carbs, man kan jo ikke andet end gå shop amok i Lagerhaus ? fine papirsugerør, sprinkles, … Læs mere


    the forbitten word: organiseret arbejdsløshed

    $
    0
    0
    Nu er det jo fredag aften, og jeg er alene hjemme, så selvfølgelig skal der ske noget vildt. Derfor har jeg valgt at udskrive de jobannoncer, jeg har planer om at besvare, organisere dem og sætte labels derpå med ansøgningsfrist. Ind til videre er der 8, så A-kassen skal nok elske mig.


    Nå, det kunne være jeg skulle tage mig sammen og se et par afsnit af Gossip Girl i stedet. Der er ingen grund til at være så fornuftig når det er weekend!


    Piskeriset på eventyr: Shepherd?s pie

    $
    0
    0
    Den sidste benspændsret for februar måned blev Shepherd’s pie – en ret jeg længe har ønsket at prøve. Jeg snusede lidt rundt i forskellige kogebøger og så, at den kan laves på en lang række måder. Normalt ville jeg lave … Continue reading →


    Adder badder karbonader: Kiksekage

    $
    0
    0

    Alle kan huske kiksekage men ingen laver den, hvordan kan det være? Måske fordi man hurtigt kan få for meget… Det er en typisk 80´er kage som næsten er gået i glemmebogen og det er faktisk svært at finde en bager som laver den, og det er lidt en skam.

    Når man spiser kiksekage så skal man ikke have særlig meget før den bliver vammel, og siden den stort set kun består af chokolade og smør er det jo let at forstå. Jeg bruger lidt bitter chokolade med højt kakaoindhold i min kiksekage, og så smager jeg den til med kakaopulver. Den må gerne være lidt bitter i stedet for sød.

    Formen må ikke være for stor, der skal helst ikke være mere end ½ cm fra kanten af kiksen til siderne af formen.

    • 150g økologisk smør (fordi det smager bedst)
    • 300g mørk chokolade (min. 70%)
    • 1 dl flormelis
    • 2 past. æggeblommer
    • Kakaopulver
    • Mariekiks

    1. Smelt smørret ved svag varme i en gryde.
    2. Hak chokoladen groft, kom det i gryden og tag den af varmen.
    3. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet.
    4. Tilsæt flormelis og æggeblommer og rør rundt.
    5. Smag til med kakaopulver.
    6. Hæld lidt af chokolademassen i en form, lav et lag med kiks.
    7. Bliv ved med at lave lag på lag og slut af med det sidste chokolade.
      Der skal helst være 4-5 lag kiks.
    8. Stil kagen i køleskabet. Husk at tage den ud ca. 1/2 time før den skal spises, ellers kan den være for hård at skære ud.


    Viewing all 81480 articles
    Browse latest View live